FOTO: Akcija čišćenja Skalina u Podgorici

Svjetski dan zaštite životne sredine obilježava se u cijelom svijetu raznim aktivnostima i kampanjama, s ciljem skretanja pažnje javnosti na brojne ekološke probleme i potrebu očuvanja životne sredine
4695 pregleda 3 komentar(a)
Sa današnje akcije, Foto: Zoran Đurić
Sa današnje akcije, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 07.06.2019. 11:30h

Akcijom čišćenja Skalina u Podgorici je danas obilježen Svjetski dan životne sredine.

Akcija planirana za 5. jun, kada se obilježava Svjetski dan životne sredine, prethodno je odložena zbog loših vremenskih uslova.

Ranije je najavljeno da će u akciji učestvovati predstavnici Vlade, Zajednice opština Crne Gore, Glavnog grada Podgorica, kao i Vojske Crne Gore, Uprave policije, te predstavnici diplomatskog kora i civilnog sektora.

Obilježavanje Svjetskog dana životne sredine organizuju Generalni sekretarijat Vlade, Zajednica Opština Crne Gore i Ministarstvo održivog razvoja i turizma.

Svjetski dan zaštite životne sredine obilježava se u cijelom svijetu raznim aktivnostima i kampanjama, s ciljem skretanja pažnje javnosti na brojne ekološke probleme i potrebu očuvanja životne sredine. Generalna skupština UN odredila je datum 5. jun, jer je tog dana održana Konferencija o zaštiti životne sredine u Stokholmu 1972. godine, koja je okupila 113 država koje su priredile zajedničku izjavu o potrebi međunarodne saradnje u cilju zaštite životne sredine.

Galerija

Bonus video: