Na Žabljaku obilježen Dan zaštite životne sredine

Dodaje da su učesnici akcije podijeljeni u grupe i, po planu djelovali na pojedinim prostorima
333 pregleda 0 komentar(a)
Sa akcije, Foto: Obrad Pješivac
Sa akcije, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 07.06.2019. 11:45h

Velikom akcijom uređenja grada i okoline u kojoj je učestvovalo oko 200 djaka i nastavnika osnovnih i srednje škole, zaposlenih u lokalnoj samoupravi, Komunalnom preduzeću, lokalnoj TO, Uprava za šume, "Turističko udruženje Žabljak“, Klub nordijskog skijanja, vatrogasci i građanstvo na Žabljaku je danas obilježen Dan zaštite životne sredine.

"Posla je bilo dosta ali, zahvaljujući opsežnim akcijama izvetenim u prethodne dvije godine akciji, značajno manje. Sakupljeni otpad pakovan je u kese i transportovan na gradsku deponiju. Po potrebi djelovala je i mehanizacija", kaže koordinator akcije Nikola Dubljević.

Dodaje da su učesnici akcije podijeljeni u grupe i, po planu djelovali na pojedinim prostorima. „Turističko udruženje Žabljak“, koji su dominirali kroz građanski aktivizam na odbrani okoline Crnog jezera od planiranih investicija, spontano su djelovali na tom prostoru.

"Jedni su djelovali od centra grada prema sportskoj dvorani čisteći šumski prostor na tom potezu. Drugi od centra prema Crnom jezeru. Očišćene su turističke staze, košena je trava, sječeno nisko rastinje, potkresavano drveće. Uklonjena su izvaljena, trula ili osušeno stabla kao i nekoliko manjih divljih deponija", kaže Dubljević i apeluje na građanstvo i turiste da vode računa o zaštiti životne sredine i ne dozvole da o ovom turističkom mjestu negativnu sliku daju deponije smeća i drugi nered.

Bonus video: