190 mladih počinje da radi u Poreskoj upravi, Upravi za inspekcijske poslove, Upravi policije i Upravi carina

Direktor Poreske uprave Miomir M. Mugoša je kazao da su zabrinjavajući podaci iz 2016. godine koji se tiču starosne strukture zaposlenih, jer u toj ustanovi radi vrlo mali broj mladih, dok 167 zaposlenih ima preko 60 godina
2061 pregleda 2 komentar(a)
Sa konferencije "Stop sivoj ekonomiji", Foto: Zoran Đurić
Sa konferencije "Stop sivoj ekonomiji", Foto: Zoran Đurić

Ukupno 190 građana, mlađih od 30 godina, počeće od ponedjeljka 10. juna da radi u Poreskoj upravi, Upravi za inspekcijske poslove, Upravi policije i Upravi carina u okviru projekta "Stop sivoj ekonomiji".

Direktor Poreske uprave, Miomir M. Mugoša, kazao je da imaju četvorogodišnje iskustvo u ovom projektu i da će od ponedjeljka u toj instituciji početi da radi 80 mladih, na period od sedam mjeseci.

On je kazao da su zabrinjavajući podaci iz 2016. godine koji se tiču starosne strukture zaposlenih, jer u toj ustanovi radi vrlo mali broj mladih, dok 167 zaposlenih ima preko 60 godina.

Istakao je da su učesnici projekta tokom prethodnih godina pokazali visok stepen posvećenosti, želje da uče, te da su dali doprinos da se svakodnevni posao obavlja na pravi način.

Mugoša je kazao da bi od sljedeće godine trebalo razmotriti da angažman mladih preko projekta "Stop sivoj ekonomiji" traje devet mjeseci.

Direktor Uprave za inspekcijske poslove, Alija Košuta, istakao je da ta institucija već treću godinu učestvuje u projektu, te da će ove, kao i lani, početi da radi 60 mladih.

Rekao je da su u 2018. godini zaposlili osam osoba koje su prošle ovaj projekat, a 22 zadržali po ugovoru.

"Trebalo bi naći dodatna rješenja za program praćenja turističke sezone. Imamo 90 inspektora i pomoć bi nam bila od velike koristi", kazao je Košuta.

Bonus video: