Marković: U ove tri godine ulažemo 30 miliona eura u mojkovačku infrastrukturu

Premijer je obišao i novoasfaltirani put od Rudnice do Pržišta, gdje je razgovarao sa mještanima, i Katun Žarski – baznu stanicu jednog od budućih skijališta u okviru Ski kompleksa Bjelasica
3008 pregleda 2 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Twitter
Duško Marković, Foto: Twitter
Ažurirano: 07.06.2019. 17:54h

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković položio je danas u Mojkovcu, u prisustvu velikog broja građana, kamen-temeljac za Transfer stanicu sa reciklažnim dvorištem i za pasarelu preko Magistrale – između gradskog jezera i Sportsko-rekretivnom zonom – projekte vrijedne po dva miliona eura, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Kako se navodi, pješački most – pasarela – biće dug 63 m i širok 7 m, a na kraju mosta planirana je silazna spiralna rampa širine 5 m. Ugovor je potpisan 29. marta, rok za završetak radova je sedam mjeseci od uvođenja izvođača u posao.

Saopšteno je da je ceremonijama prisustvovao veliki broj građana Mojkovca i okoline.

Premijer je rekao da se projekat transfer stanice u Rudnici radi po najvišim evropskim standardima i da je usmjeren ka zaštiti životne sredine.

„Na ovaj način rješavamo pitanje komunalnog i čvrstog otpada u opštini Mojkovac po najvišim ekološkim i drugim standardima. Ovaj projekat ne samo što rješava pitanje komunalnog otpada za grad Mojkovac i njegovu okolinu, već nam stvara pretpostavke da konačno riješimo jedno teško ekološko pitanje – lokacije odlagališta čvrstog otpada na obali rijeke Tare u Podbišću“, kazao je premijer nakon otvaranja, a navodi se u saopštenju.

Transfer stanica sa reciklažnim dvorištem biće, kako je navedeno, zbirno mjesto sa papirni i kartonski otpad, miješanu ambalažu (PET, ostala plastika, tetrapak, limenke i sl.), staklo, kabasti otpad (stari namještaj i sl.), električni i elektronski otpad, akumulatore, baterije, sijalice, pneumatike za vozila i zeleni baštenski otpad).

Premijer je obišao i novoasfaltirani put od Rudnice do Pržišta, gdje je razgovarao sa mještanima, i Katun Žarski – baznu stanicu jednog od budućih skijališta u okviru Ski kompleksa Bjelasica.

„Ovdje se izvode radovi na putnoj infrastrukturi od Vragodola do Katuna Žarski. Istovremeno, stvaraju se pretpostavke da za tridesetak dana počnu radovi na baznoj stanici. Već smo ugovorili i dobili ponuđača za gradnju žičare na ovoj lokaciji“, rekao je Marković.

Premijer je, kako se dodaje, najavio u narednih petnaestak dana raspisivanje tendera za put Mojkovac – Lubnice koji uključuje i novi most na Tari vrijedan 11 miliona eura.

„Sve ukupno mi ćemo u naredne tri godine u Mojkovcu realizovati oko 30 miliona eura u putnu i drugu infrastrukturu koja će doprinijeti razvoju ovog kraja, razvoju Sjevera, razvoju Crne Gore i naravno novim radnim mjestima", zaključio je predsjednik Vlade Duško Marković iskazavši zadovoljstvo aktivnostima lokalne samouprave i Uprave javnih radova.

Bonus video: