Institut računovođa: Upitan nalaz za rad Đoka Jočića

Uvidom u dostupni revizorski izvještaj sa sajta Ljekarske komore Crne Gore ističemo da je revizorski izvještaj neprofesionalno napravljen i u suprotnosti sa Međunarodnim revizorskim standardima
192 pregleda 16 komentar(a)
Đoko Jočić, Foto: Luka Zeković
Đoko Jočić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 17.03.2018. 18:32h

Povodom teksta objavljenog u “Vijestima” 14. marta pod naslovom “Revizor utvrdio: Jočić nezakonito trošio novac ljekara”, reagovao je Institut sertifikovanih računovođa Crne Gore.

“Kao predstavnici računovodstvene i revizorske profesije Crne Gore, moramo da reagujemo, jer se navedeni Dušan Radoman ne nalazi u registru ovlašćenih revizora Crne Gore, odnosno nema dozvolu za rad na poslovima revizije u skladu sa Zakonom o reviziji (Sl.list CG br 01/17), a istovremeno svoje, ukoliko ima, profesionalno računovodstveno zvanje iz inostranstva nije nostrifikovao kod Instituta sertifikovanih računovođa Crne Gore. Rad u reviziji i potpisivanje revizorskog izvještaja od gospodina Radomana je protivzakonito, jer nema dozvolu za rad od Ministarstva finansija Crne Gore.

Uvidom u dostupni revizorski izvještaj sa sajta Ljekarske komore Crne Gore ističemo da je revizorski izvještaj neprofesionalno napravljen i u suprotnosti sa Međunarodnim revizorskim standardima (MRevS). Takav ne može biti osnova ni za SDT.

Mi kao institut ne ulazimo u to da li je napravljena zloupotreba kako je navedeno u jučerašnjem tekstu, nego reagujemo prema činjenici da je reviziju radilo lice koje nema zakonska ovlašćenja. To je krivična odgovornost, sa aspekta lažnog predstavljanja, a istovremeno i prekršajna odgovornost sa aspekta Zakona o reviziji”, piše u reagovanju koje je potpisao Igor Pavićević.

Bonus video: