Održana sjednica Operativnog štaba: Građani da poštuju preporuke nadležnih organa

Svi subjekti u sistemu zaštite i spašavanja su u pripravnosti i spremni su da postupaju u skladu sa svojim nadležnostima, a shodno razvoju situacije na terenu
51 pregleda 1 komentar(a)
Operativni štab za zaštitu i spašavanje, Foto: Operativni štab za zaštitu i spašavanje
Operativni štab za zaštitu i spašavanje, Foto: Operativni štab za zaštitu i spašavanje
Ažurirano: 17.03.2018. 18:32h

Večeras je u prostorijama Direktorata za vanredne situacije MUP-a održana sjednica Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje na kojoj je analizirana trenutna meteorološka situacija i stanje na terenu u opštinama koje su pod povećanim rizikom od nastanka poplava, kazao je rukovodilac Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje Mirsad Mulić.

"Na sastanku je konstatovano da je prethodnih dana sistem zaštite i spašavanja adekvatno reagovao, a ono što je posebno naglašeno da su građani u najvećem dijelu ispoštavali preporuke nadležnih organa i službi i na taj način dali doprinos održavanju stabilne situacije na terenu. Imajući u vidu da se već od večeras očekuje dodatno pogoršavanje meteoroloških prilika Operativni štab za zaštitu i spašavanje i ovom prilikom apeluje na građane, naročito na području opština sa povećanim rizikom od nastana poplava da preduzmu dodatne mjere i radnje u smislu zaštite svoje pokretne i nepokretne imovine. Posebno se apeluje na vlasnike životinja da obrate pažnju na njihovo zbrinjavanje", rekao je Mulić.

Svi subjekti u sistemu zaštite i spašavanja su u pripravnosti i spremni su da postupaju u skladu sa svojim nadležnostima, a shodno razvoju situacije na terenu.

"Operativni štab za zaštitu i spašavanje poziva građane da poštuju preporuke nadležnih organa i službi i odgovorno se odnose prema njima i na taj način daju doprinos smanjenju eventualnih posljedica poplava", kazao je Mulić.

Bonus video: