U petak počinje Praznik mimoze: Bez izmještanja koncerta Zdravka Čolića

Dobroj promociji navode iz Direkcije festivala, doprinio je i Karavan Praznika mimoze koji je obišao 17 gradova u pet država
823 pregleda 0 komentar(a)
Sa održanog press-a pred početak festivala, Foto: Slavica Kosić
Sa održanog press-a pred početak festivala, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 31.01.2019. 16:12h

Koncertom regionalne zvijezde Zdravka Čolića u petak veče na platou ispred hotela Igalo biće otvoren jubilarni 52. Praznik mimoze, potvrdili su organizatori na današnjoj konferenciji za novinare.

Podsjećamo da se razmišljalo da očekivani spektakl, u slučaju velike kiše, bude održan u Sportskom centru u Igalu, od čega se odustalo.

“Zbog tehničkih i bezbjednosnih razloga nije izvodljivo u tom objektu primiti veliki broj ljudi, a interesovanje za Čolićev concert je ogromno”, obrazložio je potpredsjednik Miloš Konjević.

Tokom 50 dana trajanja festivala biće priređeno 60 različitih programa: od pučkih svečanosti do pozorišnih, likovnih, književnih i drugih programa. Direktorka Herceg festa Novi Gordana Porobić Krcunović, je ustvrdila da će u tom periodu Herceg Novi “biti evropska festivalska pozornica”.

Sekretar za društvene djelatnosti i sport, Darko Klasić najavio je sportski progam Praznika mimoze, koji će imati 15 različitih događaja, od Kupa sportskh ribolovaca do Trke karića.

Na primjedbu da je program Praznika, koji je kasno definisan I još uvijek nije precizan, prenatrpan i bez jasnog koncepta, iz Direkcije festivala su kazali da su se pridržavali prvobitnog koncepta iz 70-ih godina prošlog vijeka.

Ostaje da se, primjera radi, vidi koliko će posjetilaca van Herceg Novog, motivisati da na Praznik mimoze dođu zbog programa Dana Norveške, Poljske, Italije i još nekih zemalja, ili zbog pozorišne predstave.

Predstavnici Direkcije saopštili su da na jubularnom Prazniku mimoze očekuju rekordan broj posjetilaca, nakon svega što su posljednjih mjeseci učinili u promociji ove jedinstvene zimske manifestacije.

Direkto TO, Pavle Obradović je istakao da je dosta učinjeno na marketingu i reklamiranju Praznika mimoze u regionu. Uvjeren je da će hoteli i privatni smještaji biti dobro popunjeni.

Dobroj promociji navode iz Direkcije festivala, doprinio je i Karavan Praznika mimoze koji je obišao 17 gradova u pet država. Dobri poznavaci tvrde da bi učinak sigurno bio bolji da je Karavan organizvan bar mjesec ili dva prije početka Praznika.

Bonus video: