TAKMIČENJE U BERANAMA ODRŽAVA SE OD 1. DO 7. JULA

Problem u organizaciji EP u fly fishingu: Ne smijemo takmičare dočekati sa toliko otpada

Predsjednik Sportsko ribolovnog kluba “Lim” iz Berana Milutin Mićović istakao je da je to najveći događaj otkad mušičarenje postoji u Crnoj Gori i da se za učešće do sada prijavilo 20 reprezentacija
2590 pregleda 2 komentar(a)
Čišćenje zemljišta kod obilaznice, Foto: Tufik Softić
Čišćenje zemljišta kod obilaznice, Foto: Tufik Softić

Najveći problem u organizaciji Evropskog prvenstva u fly fishingu u Beranama od 1. do 7. jula biće veliki broj nelegalnih deponija otpada.

Predsjednik Sportsko ribolovnog kluba “Lim” iz Berana Milutin Mićović istakao je da je to najveći događaj otkad mušičarenje postoji u Crnoj Gori i da se za učešće do sada prijavilo 20 reprezentacija.

“Za razliku od drugih evropskih zemalja, mi imamo dodatne probleme u organizaciji zbog toga što nemamo kulturu odlaganja otpada. U saradnji sa Opštinom Berane krenuli smo u akciju uređenja divljih odlagališta otpada”, rekao je on.

Mićović je podsjetio da je predsjednik Opštine formirao komisiju koja je obišla teren i utvrdila deset kritičnih lokacija gdje se vrši nelegalno odlaganje.

“Za tri lokacije su glavni krivci privredni subjekti, koji posluju u blizini obilaznice. U saradnji sa Komunalnom policijom obišli smo te privrednike i naložili im da ukolne otpad i revitalizuju te površine. Ostatak će Opština urediti u saradnji sa Komunalnim preduzećem i Agencijom za izgradnju i razvoj Berana. U protekla tri dana smo odvezli preko 20 kamiona različitog komunalnog otpada. Odradili smo dvije velike i jednu manju lokaciju”, kaže Mićović i navodi da glavni problem predstavlja otpad u koritu Lima.

Preporučujemo za Vas