Planeri crtaju po želji Luštica bay

Taj posao koštaće 7.000 eura i finasiraće se sredstvima iz državnog budžeta preko Ministarstva održivog razvoja i turizma koje je nosilac posla
2565 pregleda 0 komentar(a)
Dio turističkog grada, Foto: Siniša Luković
Dio turističkog grada, Foto: Siniša Luković

Vlada je donijela odluku o izradi izmjena i dopuna Detaljnog urbanističkog plana “Golf i Donji Radovići zapad“ koji pokriva dio teritorije na poluostrvu Luštica, koji je na 90 godina iznajmljen kompaniji “Orascom” radi izgradnje turističkog grada Luštica Bay vrijednog 1,1 milijardu eura.

“Izmjene i dopune DUP-a predstavljaju planski osnov za korišćenje potencijala, održivi razvoj, očuvanje, zaštitu i unapređenje ovog područja“, piše u obrazloženju odluke, uz napomenu da je rok za izradu šest mjeseci.

Taj posao koštaće 7.000 eura i finasiraće se sredstvima iz državnog budžeta preko Ministarstva održivog razvoja i turizma koje je nosilac posla.

Za rukovodioca izrade izmjena i dopuna DUP-a, Vlada je odredila diplomiranu inženjerku arhitekture Kseniju Vukomanović.

Ona će biti i rukovodilac tima za izradu izmjena i dopuna DUP-a “Donji Radovići Centar“, za što je Vlada, takođe, dala zeleno svjetlo i odredila da izdvoji 7.000 iz državnog budžeta. Taj DUP obuhvata glavni dio kompleksa Luštuica Bay i mijenja se na inicijativu Orascomove crnogorske kćerke-kompanije Luštica Development iz Tivta. Obrađivač ima rok od šest mjeseci od dana potpisivanja ugovora da završi naručeni posao.

U programskom zadatku za izmjenu DUP-a “Donji Radovići Centar“ stoji da je njihov cilj da se “preispitaju urbanistička rješenja u okvuru važećeg DUP-a... i shodno razvojnim potrebama stvore preduslovi za valorizaciju prostora u cilju visokokvalitetnog tuističkog projekta Luštica Development“. Izmjene i dopune obavljaju se za površinu od skoro 36 hektara kompleksa Luštica Bay.

Bonus video: