More se povuklo, Budva pod kontrolom: I dalje opasnost od poplava

Nadležne službe su u pripravnosti, a meteorolozi su tokom vikedna najavili padavine i do 300 litara po kvadratnom metru i umjeren do pojačan južni vjetar
574 pregleda 2 komentar(a)
Budva poplava, Foto: Čitalac "Vijesti"
Budva poplava, Foto: Čitalac "Vijesti"
Ažurirano: 18.03.2018. 08:52h

Jak talas plime pogodio je juče nekoliko gradova na primorju, ali prema izvještajima nadležnih službi i medija more se tokom noći povuklo, a južni vjetar oslabio pa je situacija pod kontrolom.

Načelnik Službe zaštite i spašavanja Dragan Božović kazao je za "Vijesti" da pripadnici te službe tokom noći nijesu imali nijednu intervenciju.

Nadležne službe i mještani Budve su sa 500 džakova pijeska "odbranili" Stari grad od jakog plimnog talasa koji je juče ugrožavao taj grad.

Jak prlimni talas nošen južnim vjetrom izazvao je problem i u Ulcinju, posebno na Adi Bojani, gdje je dodatno podignut ionako visok vodostaj Bojane.

Poplavljene su kućice i restorani duž riječne obale, a voda je "potpila" i ulcinjsku Veliku plažu.

Pojedina sela u okolini Ulcinja, duž rijeke Bojane, u blizini granice s Albanijom, odsječena su i do njih se može isključivo vodenim putem i čamcima.

Narastao je vodostaj Skadarskog jezera, pa stanovnici nekoliko sela u okolini jezera strahuju od poplava. Vodostaj na Rijeci Crnojevića je 143 santimetra.

Cetinje je, prema izvještaju lokane službe spašavanja pod kontrolom, dok je u Nikšiću jak vjetar čupao stabla i saobraćajne znakove.

Nadležne službe su u pripravnosti, a meteorolozi su tokom vikedna najavili padavine i do 300 litara po kvadratnom metru i umjeren do pojačan južni vjetar.

Bonus video: