Opština Plužine odlučila sa koliko novca će pomoći nevladine organizacije

NVO “Ljubitelji skijanja“ će za nabavku opreme za svoje članove dobiti 1.100 eura
182 pregleda 0 komentar(a)
Pomoć dobilo pet lokalnih NVO i jedna iz Nikšića: Plužine, Foto: Svetalana Mandić
Pomoć dobilo pet lokalnih NVO i jedna iz Nikšića: Plužine, Foto: Svetalana Mandić

Opština Plužine će ove godine finansirati pet projekata koje realizuju nevladine organizacije (NVO) iz tog grada i jedan nikšićke NVO, a ukupan iznos sredstava je 5.000 eura.

To je odlučila Komisija za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama. Kao i prošle godine, najviše novca - 1.500 eura, dobiće Udruženje lovaca i ribolovaca “Bajo Pivljanin“ za zaštitu divljači i izradu lovno-tehničkih objekata.

NVO “Ljubitelji skijanja“ će za nabavku opreme za svoje članove dobiti 1.100 eura. Lokalna uprava će sa po 700 eura učestvovati u finansiranju projekata Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi “Piva“ iz Plužina za organizaciju akcija dobrovoljnog davanja krvi i NVO “E viva Piva“ za integrisanu uslugu kućne njege starih lica.

“SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja“ iz Nikšića, prema odluci Komisije, za projekat “Lokalna akcija protiv rodno zasnovanog nasilja u opštini Plužine“ dobiće 500 eura, koliko je opredijeljeno i za NVO “Da ožive pivska sela“ i njihov projekat kojim namjeravaju da podstaknu razvoj voćarstva u Plužinama.

Bonus video: