Odbornici URE sa Cetinja doniraće mjesečne nadoknade za pošumljavanje Lovćena

Iz URE su pozvali sve ljubitelje prirode i Lovćena da uzmu učešće i u skladu sa svojim mogućnostima pomognu inicijativu “Za zeleni Lovćen”
518 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija
Ilustracija

Pet odbornika cetinjske URE doniraće svoju mjesečnu nadoknadu za akciju pošumljavanja Nacionalnog parka “Lovćen” koji se nalazi na teritoriji Prijestonice a koji je u požaru 2017. godine pretrpio desetkovanje biljnog fonda, saopštili su danas iz ove stranke na Cetinju.

“Cetinjska URA pozdravlja inicijativu NVO Aktivna zona „Za zeleni Lovćen“, koja ima za cilj prikupljanje sredstava u iznosu od 10.000€ za nabavku sadnica javora i bukve, a koji su namijenjeni pošumljavanju oštećenih djelova nacionalnog parka”, poručuju oni.

Iz cetinjske URE navode i da koriste priliku da istaknu, kako kažu “nezadovoljstvo zbog odnosa prema planini Lovćen od strane rukovodećih ljudi Nacionalnog parka 'Lovćen' i Nacionalnih parkova Crne Gore”.

“Upravo pomenuti predstavljaju simbol postavljanja nestručnih, partijskih, kadrova na rukovodećim mjestima. Zbog nestručnosti i nebrige dolazimo u situaciju da tek dvije godine nakon velikog požara koji je zahvatio ovaj Nacionalni park, imamo akciju pošumljavanja i to ne od onih čiji bi to svakodnevni posao trebao biti, već od nevladine organizacije i ljubitelja planine Lovćen”, naglašavaju oni.

Iz URE su pozvali sve ljubitelje prirode i Lovćena da uzmu učešće i u skladu sa svojim mogućnostima pomognu inicijativu “Za zeleni Lovćen”.

Bonus video: