"Pauk" već u Ulcinju, svaki ucrtani parking biće naplaćen

U prvoj zoni sat parkinga koštaće 60 centi, a u drugoj 40. Raspolažu sa oko 1.100 mjesta
1967 pregleda 0 komentar(a)
Pauk juče u Ulcinju, Foto: Samir Adrović
Pauk juče u Ulcinju, Foto: Samir Adrović

Nakon što je lokalni parlament u Ulcinju prekjuče usvojio sve odluke koje se tiču poslovanja Parking servisa, više nema zakonskih prepreka da to privredno društvo počne sa radom.

To je “Vijestima” potvrdio i v.d. direktora Aleksandar Jacović koji je najavio da će do kraja sedmice biti završena horizontalna i vertikalna signalizacija.

Parking servis trebalo je prvobitno da počne sa radom oko 10. juna, ali je Skupština kasnila sa usvajanjem odluka o regulisanju saobraćaja, o povjeravanju upravljanja parkinzima Parking servisu, o davanju saglasnosti na cjenovnik tog privrednog društva i dopunom odluke o javnim parkiralištima na teritoriji opštine.

Jacović je potvrdio i da je u toku zapošljavanje radnika kojih će za sada biti oko 20.

“I „pauk“ je već u gradu tako da ćemo već naredne sedmice početi probni rad”, kazao je Jacović.

Odgovarajući na odborničko pitanje da li će se parkinzi naplaćivati na ulicama ispred kuća, Jacović je odgovorio da su takva rješenja predviđena elaboratom koji je izradila beogradska firma „Metroparking“.

“Svaki već ucrtani parking prostor biće naplaćen u zavisnosti od zone. Tako stoji u elaboratu i nema odstupanja”, kazao je Jacović.

Prema elaboratu, prva zona definisana je na glavnoj ulici, od restorana “Palma” do “Holegra” na Pristanu, gdje će sat parkinga, koštati 60 centi. Drugu zonu predstavlja Bulevar braće Frašeri, većina priključnih saobraćajnica iz Totoša, Nove Mahale, Meteriza i Pinješa glavnoj ulici i centar Štoja. Planirano je da u toj zoni sat parkinga košta 40 centi.

Zonirana područja raspolažu sa oko 1.100 parking mjesta, a Parking servis će raspolagati i sa dodatnim, posebno urađenim parkiralištima, na kojima će cijena biti kao u prvoj zoni. Jacović je kazao da će zimski cjenovnik biti jeftiniji i do 40 odsto.

Iz Parking servisa ranije su pozvali sve vlasnike kuća i stanova u zoniranim područjima, da dođu u prostorije društva i zaključe ugovor o zakupu parkinga za deset eura mjesečno.

Osobe sa invaliditetom, oslobođene su plaćanja, kao i vlasnici motora, za koje će biti obilježene posebne površine u zonama.

Prema zakonu, predviđeno je i akademsko vrijeme, odnosno, tolerancija u trajanju od 15 minuta od momenta parkiranja.

Bonus video: