Dr Jelena Perunović-Samardžić najbolji nastavnik bivše Jugoslavije

Perunović-Samardžić je članica ANN EKS YU od aprila ove godine, a priznanje su joj ovih dana uručile finalistkinje Global teacher prize (Najbolji nastavnici svijeta) i osnivači asocijacije Vesela Bogdanović i i Željana Radojčić Lukić
1573 pregleda 4 komentar(a)
Dr Jelena Perunović-Samardžić, Foto: Privatna arhiva
Dr Jelena Perunović-Samardžić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 12.06.2019. 16:21h

Dr Jelena Perunović-Samardžić, pedagoginja u JPU “Bambi” iz Tivta, dobitnica je nagrade za najboljeg nastavnika bivše Jugoslavije, a koju dodjeljuje Asocijacija najboljih nastavnika država bivše Jugoslavije (ANN EKS YU).

Perunović-Samardžić je članica ANN EKS YU od aprila ove godine, a priznanje su joj ovih dana uručile finalistkinje Global teacher prize (Najbolji nastavnici svijeta) i osnivači asocijacije Vesela Bogdanović i i Željana Radojčić Lukić.

“Veoma sam zadovoljna što sam dio tima koji okuplja najbolje u domenu prosvjete i pedagogije na ovim našim prostorima. Lijepo je naći se u prestižnom društvu najboljih iz šest država regiona ”, kazala je danas tim povodom “Vijestima” dr Jelena Perunović-Samardžić.

Ona je inače, prva i jedina od stručnih saradnika iz Crne Gore i crnogorskih predškolskih ustanova, primljena u organizaciju najboljih nastavnika ex Jugoslavije.

Perunović-Samardžić je pored punopravnog članstva u asocijaciji, dobila i počasno zvanje i priznanje “Najbolji nastavnik EX YU”.

“Godine rada i truda iza mene vrednovane su na pravi način kroz 27 kriterijuma koji su propisani ovim konkursom, a znajući da su ljudi koji su osnivači ove asocijacije prepoznati kao najbolji u svijetu, bilo mi je dovoljna garancija da će odlučiti na objektivan i profesionalan način kako i zaslužuje naša profesija. Za svaki od 27 kriterijuma bilo je potrebno priložiti dokaz. Neophodno je bilo da posjedujete nagrade i priznanja za profesionalni doprinos u obrazovanju na nacionalnom i internacionalnom nivou, da ste autor priručnika ili knjige, da ste predavač na seminarima, da ste autor i pokretač projekata u obrazovanju i van njega, da imate svoj blog o obrazovanju, da ste autor stručnih radova i seminara odnosno obuke za nastavnike, da se trudite da svoj rad promovišete u medijima”, kaže Perunović-Samardžić.

Ciljevi i zadaci ANN EX YU su umrežavanje najboljih nastavnika sa prostora bivše Jugoslavije u cilju saradnje, razmjene ideja, iskustava kao i resursa u sferi obrazovanja i vaspitanja.

Ideja je da se ciljevi realizuju kroz organizovane aktivnosti kao što su stručni skupovi, konferencije, tribine, festivali, webinari kao i javno predstavljanje, promovisanje i afirmisanje aktivnosti u tim oblastima.

Bonus video: