NIZ AKTIVNOSTI

Zavod za transfuziju obilježava Svjetski dan davalaca krvi

297 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 13.06.2019. 13:44h

Zavod za transfuziju krvi Crne Gore će i ove godine obilježiti 14. jun, Svjetski dan davalaca krvi, nizom aktivnosti edukativno-motivacionog karaktera i akcijama dobrovoljnog doniranja krvi.

"Današnjom akcijom, uz propagandne aktivnosti, u Avanturističkom parku “Gorica” počeli smo sa obilježavanjem ovog značajnog datuma, koji ove godine nosi slogan “Sigurna krv za svakoga”. U prelijepom ambijentu park šume “Gorica” organizovana je akcija po prvi put, a učešće je uzelo oko 15 davalaca krvi", saopšteno je iz Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore.

Kazali su da će ovaj događaj imati tradicionalan karakter.

Iz Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore rekli su da će glavni događaj povodom Svjetskog dana davalaca krvi biti upriličen u tržnom centru “Delta city”, na centralnom atrijumu, gdje će biti organizovano dobrovoljno doniranje krvi u periodu od 10 do 14 časova.

"Prisutnima će se u 10 časova obratiti ministar zdravlja dr Kenan Hrapović, u ime Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore direktorka prim. dr Gordana Rašović, u ime Svjetske zdravstvene organizacije gospođica Mina Brajović, dok će ispred Crvenog krsta Crne Gore prisutne pozdraviti generalana sekretarka Jelena Dubak", saopšteno je.

Iz Zavoda pozivaju sve građane, koji su u mogućnosti, da podrže akciju.

Preporučujemo za Vas