Stariji aktivisti nikšićkog Crvenog krsta dobili svoj kutak

„Mi koji smo ostarali još uvijek žudimo za akcijama Crvenog krsta, da i dalje budemo aktivni, da se okupljamo, družimo. Smatramo da bi još mogli da doprinesemo i da nas ne treba zaboravljati“, kazao je Novica Pejović, dugogodišnji aktivista Crvenog krsta
502 pregleda 0 komentar(a)
Nove prostorije CK, Foto: Svetlana Mandić
Nove prostorije CK, Foto: Svetlana Mandić

Opštinska organizacija (OO) Crvenog krsta Nikšić otvorila je klub za starije, prvenstveno njihove aktiviste, ali i za sve pripadnike treće dobi koji žele da se bave društveno –korisnim aktivnostima i da budu dio te organizacije.

„Mi koji smo ostarali još uvijek žudimo za akcijama Crvenog krsta, da i dalje budemo aktivni, da se okupljamo, družimo. Smatramo da bi još mogli da doprinesemo i da nas ne treba zaboravljati“, kazao je Novica Pejović, dugogodišnji aktivista Crvenog krsta.

Kako je istakao ne treba zaboraviti da je nikšićka organizacija Crvenog krsta imala izuzetan doprinos tokom devedesetih godina, za vrijeme ratnih dešavanja u bivšoj Jugoslaviji, kada su primili veliki broj izbjeglica i svima pomogli, a upravo stariji članovi su tada činili okosnicu organizacije.

Dragan Nikolić je volonter u Crvenom krstu više od pet decenija, a krv je dao više od stotinu puta.

„Volonter sam od petog razreda osnovne škole i dalje volontiram. Vodim edukativne radionice o zdravim stilovima života. Uvijek mi stari možemo da pomognemo“, kazao je Nikolić.

Kako je objasnila Ana Macanović, sekretar OO Crvenog krsta, za starije aktiviste biće urađen i adekvatan program, tako da će biti organizovane brojne radionice, a ljekari, volonteri CK, će im stalno biti na usluzi. Prva od tih radionica održana je povodom 15.juna, Međunarodnog dana borbe nad starijim ljudima, a predavači su bili Jelena Šofranac iz Crvenog krsta Crne Gore i psihološkinja Nađa Milović.

Bonus video: