Odbornici vladajuće većine u Podgorici jednoglasno usvojili 50 tačaka dnevnog reda

Usvojen je Prijedlog Završnog računa Budžeta Glavnog grada – Podgorice za 2018. godinu, kao i Prijedlog odluke o bližim kriterijumima za korišćenje sredstava tekuće i stalne budžetske rezerve
1438 pregleda 0 komentar(a)
Sa današnje sjednice, Foto: Opština Podgorica
Sa današnje sjednice, Foto: Opština Podgorica
Ažurirano: 13.06.2019. 17:54h

Odbornici vladajuće većine u Skupštini Glavnog grada, danas su, nakon što je opozicija napustila zasjedanje, jednoglasno usvojili 50 tačaka dnevnog reda.

Usvojen je Prijedlog Završnog računa Budžeta Glavnog grada – Podgorice za 2018. godinu, kao i Prijedlog odluke o bližim kriterijumima za korišćenje sredstava tekuće i stalne budžetske rezerve.

Odbornici su usvojili i Odluku o obrazovanju Službe Skupštine kojom uređuje djelokrug rada, način organizovanja i rukovođenja i uređuju druga pitanja od značaja, Prijedlog odluke o auto taksi prevozu, radnom vremenu.

Usvojeno je između ostalih i nekoliko odluka o prodaji građevinskog zemljišta, kao i o davanju na privremeno korišćenje, bez naknade, fudbalskog terena i klupskih prostorija u Tološima Fudbalskom klubu “Crvena Stijena” na period od deset godina.

Usvojen je i Prijedlog odluke o nepokretnoj imovini Društva sa ograničenom odgovornošću „Putevi“ Podgorica, Odluka o novčanoj naknadi i drugim pravima učesnika NOR-a i članova njihovih porodica.

Odbornici su usvajanjem Prijedloga odluke o davanju saglasnosti Fudbalskom savezu Crne Gore za izvođenje radova na izgradnji tribine i svlačionice na urbanističkoj parceli broj 16 u zahvatu DUP-a “Konik – Stari aerodrom III” – izmjene i dopune u Podgorici i usvajanjem Prijedloga odluke o davanju saglasnosti za izvođenje radova za potrebe izgradnje reflektorskih osvjetljenja na fudbalskom terenu Fudbalskog kluba “Kom” naselje Zlatica u Podgorici stvorili preduslove za izvođenje pomenutih radova.

Usvojen je i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti Agenciji za izgradnju i razvoj Podgorice d.o.o. za prodaju-otkup infrastrukture za prenos ili distribuciju električne energije od strane ovlašćenog operatora.

Usvojeni su izvještaji o radu za prethodnu godinu preduzeća „Vodovod i kanalizacija“, "Zelenila“, „Čistoće“, „Deponije“,"Tržnica i pijaca“, „Pogrebnih usluga“, „Komunalnih usluga“, Agencije za stanovanje, „Puteva“, „Parking servisa", Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice, „Sportskih objekata“.

Zeleno svjetlo dobili su i programi rada javnih ustanova Muzeji i galerije Podgorica, Kulturno – informativnog centra „Budo Tomović“, „Zeta“ i „Malesija, Gradskog pozorišta, Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju, „Dječijeg saveza“ i Javne ustanove za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci.

Usvojeni su i izvještaji o radu posebnih službi – Komunalne, Službe zaštite i spašavanja i Komunalne inspekcije.

Bonus video: