Amfilohije: Đukanovića sam s ljubavlju sretao u hramu, zato sam zapanjen njegovom izjavom

"Možda planira nekoj svojoj sekti da je da, koju sam stvara. Zamislite gdje je bilo u istoriji da ateisti stvaraju, to je prvi put, komunisti su imali toliko pameti pa nijesu stvarali svoje crkve. Ovi njihovi nasljednici oni hoće crkve da stvaraju", rekao je Amfilohije
24384 pregleda 166 komentar(a)
Amfilohije, Foto: Boris Pejović
Amfilohije, Foto: Boris Pejović

Trojčidanski sabor postoji da iscijeli otimačinu i raspolućenost društva, poručio je mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije, i ponovio da je zapanjen izjavama predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

“Sretali smo se u Hramu vaskrsenja, sretali smo se sa ljubavlju i zato sam zapanjen tim njegovim odnosom sada", rekao je Amfilohije.

Amfilohije je u intervjuu za TV Novi kazao da crnogorska vlast, da bi opravdala svoju politiku, pokušava da oblati i u narodu i ubije pojam ljubavi na Trojčidanski praznik.

„Trojčidanski sabor i postoji da podsjeti sve kako otimanje nije dobro i da tu nema razuma, Taj sabor nije ništa drugo nego je manifestacija prizivanja ljubavi prema bogu i posticaj nas koji smo na zemlji, na ljubav na isceljenje od mržnje, na iscjeljenje od bezbožništva", rekao je Amfilohije.

Prema njegovim riječima, ateistička vlast oduzima imovinu.

"Možda planira nekoj svojoj sekti da je da, koju sam stvara. Zamislite gdje je bilo u istoriji da ateisti stvaraju, to je prvi put, komunisti su imali toliko pameti pa nijesu stvarali svoje crkve. Ovi njihovi nasljednici oni hoće crkve da stvaraju", rekao je Amfilohije.