Dodjelom Luča i priznanja bjelopoljska Gimnazija proslavila 93. rođendan

Danas se na pobjedničko postolje podiže više od 80 učenika, koji su ponos ne samo roditelja, profesora, već i grada i cijele Crne Gore, kazao je direktor Gimnazije „Miloje Dobrašinović“ Milko Kovačević
924 pregleda 1 komentar(a)
Dodjela Luča u bjelopoljskoj Gimnaziji, Foto: Jadranka Ćetković
Dodjela Luča u bjelopoljskoj Gimnaziji, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 14.06.2019. 09:40h

Bjelopoljski gimnazijalci su u ovoj godini postigli izuzetne rezultate u svim vidovima učeničkog života i rada“, kazao je sinoć na proslavi Dana škole direktor Gimnazije „Miloje Dobrašinović“ Milko Kovačević.

Na proslavi su uručena priznanja Luča za više od 50 Gimnazijalaca.

“Ovaj dan, kada Gimnazija „Miloje Dobrašinović“ živi svoju 93. godinu, posvećujemo našim najboljim i najistaknutijim učenicima, onima koji su slavu bjelopoljske Gimnazije dostojanstveno nosili sa visoko podignutom lučom, koja iznova novom svjetlošću obasjava ovu svetkovinu znanja u našem gradu”, kazao je Kovačević.

On je istakao da je Gimnazija osvojila u ovoj godini su osvojili više nagrada nego škole u našoj opštini zajedno.

“Čestitam i profesorima, koji su pokazali da su dostojni nasljednici slavnih gimnazijskih generacija, te uspješni sljedbenici istorijskih vrijednosti bjelopoljske Gimnazije. Danas se na pobjedničko postolje podiže više od 80 učenika, koji su ponos ne samo roditelja, profesora, već i grada i cijele Crne Gore i oni bude nadu i optimizam otvarajući nam bolje vidike budućnosti", rekao je Kovačević.

On je istakao da je upravo zbog takvih učenika Gimnazija postajala sve veća a sebe učinila vječnom.

Đak generacije bjelopoljske Gimnazije je Iva Kljajević.

Ona je kazala da je tokom četvorogodišnjeg školovanja pokušala da iz sebe izvuče ono maksimalno i da se uključi u razne aktivnosti škole.

“Posebnu zahvalnost za titulu dugujem svojim profesorima. Zahvalna sam i roditeljima, koji su me učili da budem skromna, slušam sebe i jurim za svojim snovima. Naravno ponosna sam što sam među tolikim brojem Lučaša baš ja izabrana za ovu titulu”, kazala je Kljajević.

Dobitnici priznanja Luča A su: Savica Bošković, Nadina Salemović, Hana Gušmirović, Edin Erović, Milan Cimbaljević, Nejla Franca, Lejla Višnjić, Marko Tomić, Tanja Vuković, Edin Hadžikić, Anita Burdžović, Admir Dizdarević, Slavica Sara Đerković, Ema Hadžibegović, Delila Idrizović, Iva Kljajević, Elma Mušović.

Dobitnici Luče B su Mirko Barać, Ajka Ćatović, Kristina Kljajević, Marijana Rovčanin, Marija Vojinović, Irena Živković, Zorana Maslak, Andrea Mrdak, Ismet Batilović, Nermin Kovačević, Pavle Matijašević, Luka Bogavac, Luka Bulatović, Radenko Kljajević, Andrija Kuč, Kristina Ćetković, Kristina Popović, Monika Kojović, Inesa Ljuca, Nataša Veličković, Filip Ružić, Jovana Velič, Ivana Obradović, Ema Dizdarević, Ana Bugarin, Antonina Radović, Milena Cvijović, Ema Destanović, Ina Božović, Mustafa Čikić, Kenan Hasković, Dalila Hot, Mensur Kovačević, Emina Međedović i Eid Sadiković.

Povodom Dana škole, priznanja učenicima na zapaženim rezultatima uručila je predsjednica Savjeta roditelja, Nela Terzić.

Dobitnik priznanja Sportista generacije je atletičar Edin Erović, sa mentorkom Jasminkom Međedović.

U tom sportu Boris Vujošević je osvojio prvo a Matija Otašević treće mjesto.

Prvi u atletici je i Dado Sadiković, drugi Bogdan Šćekić, a treći Elsan Softić.

Zapažene rezultate Gimnazijalci su osvojili i u odbojci, prvo i treće mjesto na državnom takmičenju.

Kapiten ekipe Igor Kojović je kazao da nagradu duguju profesorici Jasminki koja je “najbolji sportski profesor poslednje četiri godine”. On je u ime ekipe profesorki Jasminki uručio pehar kao znak pažnje.

U kulturno zabavnom programu su nastupili hor škole pod dirigentskom palicom profesora Almira Martinovića, članica grupe crnogorskih predstavnika na Evroziziji Ivana Obradović, školski bend Little dots, koji je nastupao na muzičkom takmičenju rok bendova u Danilovgradu.

Bonus video: