Uručene "Luče" učenicima plužinskog Obrazovnog centra

Opština Plužine tradicionalno nagrađuje najbolje učenike, pa je „lučašima“ novčane nagrade u iznosu od po 150 eura uručio predsjednik Opštine Mijuško Bajagić, dok su učenici generacije, Željana Maović i Sanja Blagojević, dobile 300, odnosno 600 eura
578 pregleda 0 komentar(a)
Sa svečanosti dodjele diploma, Foto: Obrazovni centar
Sa svečanosti dodjele diploma, Foto: Obrazovni centar

U plužinskom Obrazovnom centru upriličena je svečanost povodom završetka školske godine i dodjela diploma „Luča“.

„Obrazovni centar je prepoznatljiva ustanova po tome što mi našu djecu dočekujemo u dječijem vrtiću, kada prave prve korake u formalnom obrazovanju, a ispraćamo kao gotovo odrasle ljude, spremne da se uhvate u koštac sa svim životnim izazovima. Zbog toga se ponosimo njihovim uspjesima“, kazao je direktor Obrazovnog centra, Nikola Agramović i čestitao dobitnicima diplome na uspjehu koji su postigli poželjevši im da i u nastavku školavanju budu jednako uspješni kao do sada.

„Luče“ su dobili polumaturantkinja Željana Malović, koja je đak generacije u osnovnoj školi, i sada već bivši gimnazijalci, Nataša Bajović, Milene Bakrač, Andrija Ružić, Goran Vuković i Sanja Blagojević, koja je proglašena za učenika generacije u srednjoj školi. Opština Plužine tradicionalno nagrađuje najbolje učenike, pa je „lučašima“ novčane nagrade u iznosu od po 150 eura uručio predsjednik Opštine Mijuško Bajagić, dok su učenici generacije, Željana Maović i Sanja Blagojević, dobile 300, odnosno 600 eura. Mirčeta Jokanović je, ispred „Udruženja Durmitoraca“ iz Beograda, nagradio učenika generacije u osnovnom obrazovanju sa 200 eura.

Učenici i nastavnici Obrazovnog centra pripremili su bogat kulturno–umjetnički program, a kao gosti nastupili su hor Muzičke škole „Dara Čokorilo“ iz Nikšića, pod dirigentskom palicom profesorice Valentine Topalović i gudački orkestar, kojim je dirigovala profesorica Dijana Dendić.

U sklopu Obrazovnog centra Plužine funkcioniše predškolska ustanova u kojoj boravi oko 55 mališana, osnovna škola sa 140 i srednja sa 97 učenika, kao i osam područnih odjeljenja koja imaju ukupno 14 đaka.

Bonus video: