Željezarci prikupili 42 jedinice krvi

Željezarino Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi broji oko 140 članova, a naredne godine proslavlja šest decenija postojanja
568 pregleda 0 komentar(a)
Dobrovoljni davaoci krvi - Željezara, Foto: Svetlana Mandić
Dobrovoljni davaoci krvi - Željezara, Foto: Svetlana Mandić

Povodom 14. juna, Svjetskog dana dobrovoljnog davalaštva, Udruženje dobrovoljnih davalca krvi Željezare Nikšić, zajedno sa opštinskom organizacijom Crvenog krsta i Kabinetom za transfuziju krvi, organizovalo je akciju dobrovoljnog davanja krvi i tom prilikom su prikupljene 42 jedinice dragocjene tečnosti.

Pored članova Udruženja krv su dali i građani, kao i prijatelji najstarijeg društva dobrovoljnih davalaca krvi u Crnoj Gori – IAT iz Trebinja, KAP i DDK iz Podgorice, Luka Bar, KDDK Danilovgrad, Klub “Rade Pima” iz Budve, DDK Plužine i nastavnici Osnovne škole “Radoje Čizmović” iz Ozrinića.

“Po nekoj tradiciji, naš višestruki davalac Radojica Striković došao je sa djecom, kćerkama i sinom koji je ‘odbijen’ jer ima 17 godina. Po prvi put krv je dao Stefan Šljivančanin, pripadnik Vojske Crne Gore i tako se učlanio u klub humanih ljudi”, saopštili su iz Udruženja.

Željezarino Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi broji oko 140 članova, a naredne godine proslavlja šest decenija postojanja.

Bonus video: