Rađenović: Nema vakcina za bebe u budvanskom Domu zdravlja

Rađenović ističe da se zato i građani s pravom pitaju da li su u pitanju nekompetentnost,nebriga ili možda pravljenje biznisa nekim privatnim apotekama
680 pregleda 0 komentar(a)
Blažo Rađenović, Foto: Filip Roganović
Blažo Rađenović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 14.06.2019. 18:53h

Budvanski odbor GP URA javno je upitao ministra zdravlja, Institut za javno zdravlje i Fond za zdravstvo, da li je ovakva briga o našim najmlađim sugrađanima u Budvi odraz vaše politike i načina na koji vidite pitanja javnog zdravlja i prevencije bolesti?

“Nevjerovatno je i cinično da na jednoj strani ohrabrujete roditelje i sprovodite kampanju da svako dijete primi vakcinu, a da sa druge strane mirno dopuštate da u Domu zdravlja u Budvi djeca ne mogu primiti vakcinu za hepatitis i vakcinu Pentaxim, jer ih nemate već duže vremena a zaposleni u ovoj ustanovi ne znaju reći ni kad će i dal će uopšte stići. Da ni ne pominjemo činjenicu da ovakvo stanje upravo pogoduje širenju lažnih činjenica o vakcinaciji i suštinski obesmišljava kampanju koju sprovodite. Kada se ima u vidu kako Poreska uprava na svaki način pritiska sve korisnike zdravstvenog fonda da izmiruju svoje obaveze, teško je ne zapitati se kako ovakvu indolenciju dozvoljavate sebi kada su u pitanju naši najmlađi građani.”, naveo je član opštinskog odbora i potpredsjednik GP URA Blažo Rađenović.

On ističe da se zato i građani s pravom pitaju da li su u pitanju nekompetentnost,nebriga ili možda pravljenje biznisa nekim privatnim apotekama.

“Kada je o Domu zdravlja u Budvi riječ, i pored svih apela koji se već godinama upućuju vezano za ovu ustanovu i posebno njenu neuslovnost i deficit kapaciteta za prijem i hospitalizaciju pacijenata,osobito kada se grad multiplicira u ljetnjim mjesecima, sada imamo i nestašicu osnovnih vakcina za bebe i djecu. Moramo istaći da doktori i medicinsko osoblje ulažu ogroman napor i trud da nadomjeste nedostatak uslova i osnovnih sredstava za rad odnosno ono sto im vi niste obezbijedili a sto vam je dužnost. Uvažena gospodo, krajnje je vrijeme da se zapitate kako i da li odgovorno radite svoj posao i da počnete da snosite odgovornost za činjenje ili bolje rečeno nečinjenje”, zaključio je Radjenović.

Bonus video: