Počela kampanja "Pojas za sve"

Kampanja "Pojas za sve" ima za cilj podizanje svijesti građana o važnosti korišćenja sigurnosnog pojasa u vozilima prilikom učešća u saobraćaju, što predstavlja zakonsku obavezu
2042 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay

Službenici Uprave policije – Sektora policije opšte nadležnosti u saradnji sa Nacionalnim biroom osiguravača Crne Gore od danas sprovode kampanju "Pojas za sve".

Kampanja "Pojas za sve" ima za cilj podizanje svijesti građana o važnosti korišćenja sigurnosnog pojasa u vozilima prilikom učešća u saobraćaju, što predstavlja zakonsku obavezu.

Kampanja, kako je saopšteno iz Uprave policije, ima preventivni i represivni cilj djelovanja i sastojati se od preventivno-edukativnog dijela i primjene represivnih mjera.

"Policijski službenici će tokom trajanja kampanje podijeliti 15.000 flajera učesnicima u saobraćaju dok će se represivne mjere odnositi na evidentiranje prekršaja nekorišćenja sigurnosnih pojaseva i prevoza djece mlađe od pet godina van bezbjednosnog sjedišta. Važno je reći da se korišćenjem sigurnosnog pojasa u vozilima, shodno analizama, smanjuje rizik po život putnika za 50 odsto", navodi se u saopštenju.

Kampanja "Pojas za sve" trajaće do 30. juna.

"Nakon završetka kampanje saobraćajna policija će analizirati rezultate postignute u periodu njenog sprovođenja koji će biti uzeti u obzir prilikom daljeg planiranja i sprovođenja aktivnosti na poboljšanju stanja bezbjednosti saobraćaja na putevima", saopšteno je iz Uprave policije.

Bonus video: