Danilu Ajkoviću nagrada za etičnost u novinarstvu

Ajković je nagradu dobio za profesionalno odgovoran rad, odnosno etično izvještavanje o postupanju Osnovnog suda u Kotoru u slučaju psihički oboljelih osoba
1498 pregleda 0 komentar(a)
Ajković sa priznanjem, Foto: Boris Pejović
Ajković sa priznanjem, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 17.06.2019. 19:40h

Novinar portala FOS Media, Danilo Ajković, dobitnik je prve nagrade za etičnost u novinarstvu Instituta za medije.

Ajković je nagradu dobio za profesionalno odgovoran rad, odnosno etično izvještavanje o postupanju Osnovnog suda u Kotoru u slučaju psihički oboljelih osoba.

On je, na današnjoj tribini "Zašto je etika važna za opstanak novinarstva i medija?"u Podgorici, istakao da je nagrada obaveza da nastavi da izvještava etički.

Nagradu za etičnost u komunikaciji podijelili su građanski aktivisti iz Bara, koji su se pobunili zbog sječe čempresa i Aleksandar Berkuljan, dugogodišnji radnik Narodnog muzeja Crne Gore na Cetinju, koji je ukazao na višegodisnji problem nestajanja vrijedne zbirke iz te ustanove.

Današnja završna tribina je dio projekta "Respekt - Za podizanje etičkih standarda u medijima i povjerenja građana u etičke medije". Projekat vodi Institut za medije Crne Gore u partnerstvu s Mirovnim institutom iz Ljubljane i Mrežom za etičko novinarstvo (Ethical Journalism Network) sa sjedištem u Londonu. Projekt finansira Evropska unija, a kofinansiraju Ministarstvo javne uprave Crne Gore i Ministarstvo vanjskih poslova Slovenije.

Galerija

Bonus video: