Komunalna inspekcija i policija zapečatili 13 gradilišta u Budvi

Komunalna policija i inspekcija morale da primijene radikalne mjere, jer se gradilo mimo zabrane
2824 pregleda 2 komentar(a)
Bageri prošle sedmice na Jazu, Foto: Čitalac Vijesti
Bageri prošle sedmice na Jazu, Foto: Čitalac Vijesti

Komunalna inspekcija i policija zapečatili su 13 gradilišta u Budvi, jer su investitori i pored upozorenja nastavili sa gradnjom uprkos zabrani izvođenja građevinskih radova tokom sezone.

To je “Vijestima” saopštio načelnik Komunalne policije i inspekcije Aleksandar Mijatović.

Opštinskom odlukom o komunalnom redu zabrana radova u ekskluzivnoj i prvoj zoni, onoj uz samu obalu, stupila je na snagu 15. maja, da bi za ostale zone drugu - 1. juna, a za treću i četvrtu, odnosno periferiju i zaleđe metropole turizma, građevinske mašine bi trebalo da utihnu 15. juna.

Građevinska “tišina” traje do 1. oktobra, do kada su zabranjeni svi radovi, zbog turističke sezone, pa i najmanje adaptacije unutar objekta. Nažalost, a tome su bili svjedoci građani Budve, građevinari nijesu poštovali opštinske odluke, pa se u maju i početkom juna uveliko gradili, a gradskim ulicama “šetala” teška građevinska operativa, dok su gradilišta u samo srcu Budve, Bečića, Svetog Stefana i Petrovca bila aktivna.

Bageri su i ove sezone dočekali turiste, a brojni građani uputili su primjedbe da se gradilo i ovoga vikenda na pojedinim lokacijama u Bečićima.

Mijatović je kazao da su inspektori svakodnevno na terenu, te da su donijeli 13 rješenja o pečaćenju gradilišta zbog kršenja opštinske odluke.

“Izrečeno su 32 kazne zbog izvođenja radova u ukupnom iznosu 11.960 eura. Ostalo je da se izvrši konzervacija još nekoliko gradilišta, što ce biti završeno u toku dana”, naveo je Mijatović.

Najavio je da će službenici Komunalne policije i inspekcije nastaviti tokom cijelog ljeta intenzivne kontrole.

Bonus video: