MORŽ: Izlaže 15 umjetnika iz regiona

U muzičkom programu će nastupiti Baobab, Frank Magnolia i Tomislav Gracin
182 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Slavica Kosić
Ilustracija, Foto: Slavica Kosić

Na festivalu nezavisne umjetnosti MORŽ (Morski ritam života), koji će se u Herceg Novom održati od 21. do 23. juna, u likovnom program predstaviće se 15 savremenih ilustratora iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore. Više od 60 ilustracija koje su uradili neki od najzanimljivijih vizuelnih umjetnika mlađe generacije koji žive i rade na prostoru nekadašnje Jugoslavije: Igor Hofbauer, Srđa Dragović, Monika Lang, Vuk Bojanić, Jovana Mugoša, Miron Milić, Milica Golubović, Simona Dolinga, Marin Remić – Smelly feet dog, Ira Bulić – Nisam tapir, Đorđe Kamenarović, Goran Radošević, Bojana Bogavac, Jakov Jakovljević i Maja Kostić biće izložene u blizini Amfiteatra Hercegnovskog pozorišta. Otvaranje izložbe, ujedno i otvaranje festivala, zakazano je za petak 21. jun u 21 sat.

U muzičkom programu će nastupiti Baobab, Frank Magnolia i Tomislav Gracin. Koncerti se održavaju od 23 sata, nakon projekcije filmova "Zarobljeno vreme" Milana Nikodijevića, "Telma i Luiz" Ridlija Skota i "Čudnije od raja" (Stranger than Paradise) Džima Džarmuša. Projekcija svih filmova je od u 21 sat u Amfiteatru Hercegnovskog pozorišta, gdje se i održavaju svi programi ovogodišnjeg MORŽ-a. Autor vizuelnog identiteta ovogodišnjeg izdanaj festivala je mladi crnogorski ilustrator, Vuk Bojanić.

Organizatori MORŽ-a su NVO Alternaut odnosno portal Herceg Novi Cool, u saradnji sa Sekretarijatom za kulturu Opštine Herceg Novi, JUK Herceg festom, Crnogorskom kinotekom i kafeom Kino.

Bonus video: