Tivatski vatrogasci dobili sofisticiranu opremu

Nabavka vozila, koje je prvo te vrste u Crnoj Gori, dokazuje odgovoran odnos Opštine prema tivatskoj Službi zaštite i spašavanja, kazao je Kusovac
1446 pregleda 0 komentar(a)
Danas u Tivtu, Foto: Siniša Luković
Danas u Tivtu, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 19.06.2019. 14:31h

Na gradskoj rivi Pine u Tivtu danas je upriličena zvanična primopredaja tivatskoj Službi zaštite i spašavanja (SZS) novonabavljenog specijalnog vatrogasnog vozila - hidraulične platforme za gašenje požara i spašavanje ne visinama, te prezentacija tehničkih mogućnosti tog vozila.

Ključeve hidraulične platforme tipa „Bronto Skylift“ od 27 metara radne visine, ugrađene na šasiju „mercedes atego 1828“, komandiru SZS Zopranu Barbiću, uručio je gradonačelnik dr Siniša Kusovac.

On je istakao da je Opština za nabavku tog polovnog, ali odlično očuvanog i malo korištenog specijalnog vozila koje je do sada služilo u Vatrogasnoj brigadi grada Ljubljane, izdvojila 100.000 eura, a Tivat je postao prvi grad u Crnoj Gori koji je dobio ovakvu sofisticiranu specijalnu protivpožarnu i spasilačku opremu.

„Nabavka ovakvog vozila – prvog te vrste u Crnoj Gori, dokazuje odgovoran odnos Opštine Tivat prema našoj Službi zaštite i spašavanja. Sada možemo da se pohvalimo da je naša SZS jedna od tehnički najopremljenijih u državi, a ponosni smo na visoku osposobljenost i obučenost njenih pripadnika koji su spremni da se nose sa svim izazovima u vanrednim situacijama", kazao je gradonačelnik Kusovac.

Zahvaljujući se Opštini, komandir SZS Zoran Barbić je istakao da je lokalna uprava Tivta u posljednjoj godini uložila preko 250 hiljada eura u nabavku novih vozila, kolektivne i lične opreme za pripadnike SZS i da će oni znati da opravdaju ta ulaganja, bivajući uvijek spremni da pomognu i budu na usluzi građanima Tivta i turistima.

Građani su danas na Pinima mogli da pogledaju tehničko-taktički zbor vozila, plovila i opreme SZS Tivat i da pogledaju mogućnosti nove hidraulične platforme na kojoj je do sada obuku završilo sedam pripadnika SZS Tivat.

Oni su na Pinima demonstrirali tehničke mogućnosti tog vozila u spašavanju i evakuaciji povrijeđenih na visini, te gašenju požara na visokim objektima. Prezentaciji mogućnosti nove opreme SZS Tivat prisustvovali su i čelnici opštinskih Službi zaštite Kotora i Budve, kao i predstavnici Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova.

Bonus video: