Žabljak: Otvaranje hotela bilo bi pun pogodak

“Hoteli su bili i mogu biti sa određenim ulaganjima u modernizaciju kapitalna dobit. Oni bi zaokružili cjelinu ukupne turističke ponude ovog kraja, posebno hoteli ‘Jezera’ i ‘Planinka’. Drugi razlog za njihovu revitalizaciju jeste da se napokon eliminišu višegodišnje optužbe o načinu njihove privatizacije i napokon da se privede kraju višegodišnja priča odgovornih u državi i na nivou lokalne uprave”
651 pregleda 5 komentar(a)
hotel Durmitor, Foto: Obrad Pješivac
hotel Durmitor, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 16.03.2018. 12:55h

Pionir žabljačkog turizma Milenko Mile Stijepović pozdravio je namjeru države da na Durmitoru gradi novu žičaru i staze, ali ocijenio da bi pun pogodak bio da se paralelno sa tim krene u modernizaciju i otvaranje bar dva od tri hotela.

Stijepović je pojasnio da je riječ o hotelima “Durmitor”, “Jezera” i “Planinka”, koji su privatizovani, ali godinama ne rade.

On je istakao da su najavljene investicije u infrastrukturu osnov za gradnju kapitalnih objekata kojim bi se zaokružio lanac napretka.

“Hoteli su bili i mogu biti sa određenim ulaganjima u modernizaciju kapitalna dobit. Oni bi zaokružili cjelinu ukupne turističke ponude ovog kraja, posebno hoteli ‘Jezera’ i ‘Planinka’. Drugi razlog za njihovu revitalizaciju jeste da se napokon eliminišu višegodišnje optužbe o načinu njihove privatizacije i napokon da se privede kraju višegodišnja priča odgovornih u državi i na nivou lokalne uprave”.

Stijepović kaže da je još prije pola vijeka urađen dokument o skijaškim stazama na Durmitoru.

“On postoji, pa treba i to uzeti u obzir. Iskustva govore da taj posao ne mogu raditi pojedinci jer takva rješenja, ispostavilo se, nijesu bila dobra... Moraju raditi timovi stručnjaka, specijalizovane firme i institucije. Moraju se pratiti naučna dostignuća. Na Durmitoru ima prostora i za mnogo više staza, samo tom poslu treba studiozno pristupiti”.

Bonus video: