Nagrađeni najbolji na Olimpijadi znanja 2019.

Olimpijada znanja održana u maju, učestvovalo preko 500 osnovaca i srednjoškolaca
1184 pregleda 0 komentar(a)
Nagrađeni đaci sa predstavnicima škola i Univerziteta, Foto: UCG
Nagrađeni đaci sa predstavnicima škola i Univerziteta, Foto: UCG

Prirodno-matematički fakultet uručio je juče nagrade najuspješnijim takmičarima sa Olimpijade znanja 2019.

Radi se o 76 osnovaca i srednjoškolaca koji su u maju odmjeravali znanje iz matematike, prirodnih nauka i programiranja.

Prodekan za nastavu na Prirodno-matematičkom fakultetu doc. dr Miljan Bigović čestitao je učenicima na postignutom uspjehu i zavidnim rezultatima koje su ostvarili.

Prirodno-matematički fakultet je, kako navodi Bigović, pravo mjesto za sve one koji žele da se bave fundamentalnom prirodnom naukom, a nagrađeni učenici su pokazatelj da se možemo pohvaliti izvjesnim brojem mladih koji se već bave naukom.

Predstavnicima osnovnih i srednjih škola sa najboljim rezultatima u znanju iz matematike, fizike, biologije i programiranja uručene su diplome i simbolične nagrade.

Olimpijada znanja, jedanaesta po redu, održana je tradicionalno pod pokroviteljstvom Rektorata Univerziteta Crne Gore, Prirodno-matematičkog fakulteta UCG, Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, kompanije doMEn i Društva matematičara i fizičara Crne Gore.

Na ovogodišnjoj Olimpijadi znanja takmičilo se preko 500 đaka iz čitave Crne Gore. “Cilj tradicionalnog takmičenja, koje organizujemo već 11 godina, odnosno od 2009, je popularizacija matematike i prirodnih nauka”, saopšteno je “Vijestima” ranije sa PMF-a.

Bonus video: