Raspisan tender za drugu fazu Doma za stare u Nikšiću

Dom za stare i odrasle osobe sa invaliditetom imaće 208 mjesta. Realizaciju projekta je još u decembru 2015. najavila tadašnja ministarka rada i socijalnog staranja, Zorica Kovačević, a Vlada je pomenutom ministarstvu prije četiri godine ustupila vojne objekte pod Trebjesom
787 pregleda 0 komentar(a)
Planirani izgled Doma starih
Planirani izgled Doma starih
Ažurirano: 20.06.2019. 16:57h

Uprava javnih radova objavila je tendersku dokumentaciju za prikupljanje ponuda za drugu fazu Doma za stare i odrasle osobe sa invaliditetom u Nikšiću, kapaciteta 104 mjesta. Procijenjena vrijednost radova je 2,7 miliona eura a finansira ih Vlada kroz kapitalni budžet. Rok za dostavljanje ponuda je 30. jul, a nakon završetka postupka javne nabavke Uprava javnih radova će sa izabranim ponuđačem potpisati ugovor, čiji će sastavni dio biti dinamika i rok završetka radova.

“Tenderskom dokumentacijom je predviđena rekonstrukcija i nadogradnja dva objekta vojnog kompleksa Trebjesa. Pored 52 smještajne jedinice, novi objekti će na 5.830 metara kvadratnih sadržati još prostorije za zajednički boravak, rekreaciju i radno-okupacione terapije, kao i tehničke postorije namijenjene osoblju”, navodi se u saopštenju za javnost Uprave javnih radova, koje je potpisao Goran Škatarić, savjetnik za odnose sa javnošću.

Prva faza projekta, koja obuhvata adaptaciju još dva objekta kapaciteta 104 mjesta u vojnom kompleksu Trebjesa, realizuje se u okviru Regionalnog stambenog programa (RHP) za Crnu Goru, a sredstva u iznosu od 3,7 miliona eura je, kako je sjednici SO Nikšić kazao predsjednik Opštine Veselin Grbović, obezbijedila Razvojna banka Savjeta Evrope. U toku je izbor izvođača radova.

Dom za stare i odrasle osobe sa invaliditetom imaće 208 mjesta. Realizaciju projekta je još u decembru 2015. godine najavila tadašnja ministarka rada i socijalnog staranja, Zorica Kovačević, a Vlada je pomenutom ministarstvu prije četiri godine ustupila vojne objekte pod Trebjesom.

Bonus video: