U požaru na Utjehi uništen magacin

U gašenju požara učestvovalo je 15 vatrogasaca sa četiri vozila barske Službe zaštite i spasavanja
4901 pregleda 2 komentar(a)

U požaru koji je sinoć izbio pod još nerazjašnjenim okolnostima, na Utjehi je uništen magacin objekta "Paradiso", a srećom nije bilo povrijeđenih.

Brzom akcijom vatrogasaca, objekat "Paradisa" je sačuvan od potpunog uništenja, a spriječeno je da plamen zahvati susjednu kuću.

U gašenju požara učestvovalo je 15 vatrogasaca sa četiri vozila barske Službe zaštite i spasavanja.

"Dobili smo prijavu požara u 21:07, i već u 21:20 imali smo dva vozila na licu mjesta. U 21:38 požar je bio stavljen pod kontrolu. Nakon što je ekipa CEDIS-a isključila struju, pripadnici Službe zaštite mogli su da uđu u objekat i da završe akciju koja je trajala preko sat vremena", rekao je "Vijestima" Amir Muslić, načelnik Službe zaštite i spašavanja Opštine Bar.

On je potvrdio da je u požaru potpuno uništen magacin koji je bio na spratu "Paradisa" u čijem su prizemlju lokali.

Muslić je napomenuo da je posebna opasnost vatrogascima prijetila od potencijalne eksplozije nekoliko ronilačkih boca koje su se nalazile u magacinu, no, na svu sreću, vatrogasci su izašli na kraj i sa tom prijetnjom.

"Paradiso" se nalazi u uvali Bušat Val maslina, popularnoj Utjehi, na granici opština Bar i Ulcinj, na samoj obali.

Šta je izazvalo požar biće utvrđeno vještačenjem, a prve spekulacije su kao mogući uzrok uzele u obzir loše elektro-instalacije na spratu, odakle je navodno i krenula vatra.

Bonus video: