Bošković prvoj klasi na dobrovoljnom vojnom roku: Ugradili ste sebe u rast države

Za najbolje u prvoj klasi dobrovoljnog služenja vojnog roka proglašeni su Milorad Bojović, Dimitrije Došljak i Tea Idrizović kojima je ministar Bošković uručio diplome
1021 pregleda 3 komentar(a)
Sa ceremonije u Danilovgradu, Foto: Saša Matić/Ministarstvo odbrane
Sa ceremonije u Danilovgradu, Foto: Saša Matić/Ministarstvo odbrane

U Centru za obuku u Danilovgradu danas je svečanom ceremonijom kojoj je prisustvovao ministar odbrane Predrag Bošković, okončana tromjesečna obuka prve klase na dobrovoljnom služenju vojnog roka.

Bošković je kazao da su pripadnici prve klase ušli u istoriju Crne Gore, jer su pokazali ličnu odvažnost i hrabrost da se prijave za jednu odgovornu dužnost kao što je vojni poziv, ali i da ugrade dio sebe u rast i razvoj svoje države Crne Gore, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

On je, kako se dodaje u saopštenju, naglasio da su i Ministarstvo odbrane i cijela država veoma zadovoljni pokazanim u tri mjeseca njihove obuke u Danilovgradu, te da je riječ o dobrom timu, koji zavređuje pažnju, bez obzira da li će neko od njih pokazati volju i da nastavi vojnu karijeru.

“Pokazali ste svijest i odgovornost prema svojoj državi koju zajednički stvaramo. Iskazujem svoje poštovanje i zato što ste se opredijelili da uđete u nešto nepoznato, ne samo za vas, već i za vaše komandire koji su vas obučavali”, rekao je Bošković.

Na ceremoniji je govorio i zamjenik načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, pukovnik Svetozar Brajković koji je kazao da nijedan pojedinac ne može napraviti herojsko djelo, onako kako to može učiniti kolektiv.

“Naš cilj bio je uspostavljanje kolektivnog duha i u tome smo uspjeli”, naglasio je pukovnik Brajković.

Za najbolje u prvoj klasi dobrovoljnog služenja vojnog roka proglašeni su Milorad Bojović, Dimitrije Došljak i Tea Idrizović kojima je Bošković uručio diplome.

Bojović je, kako je saopšteno, kazao da im je bila čast i zadovoljstvo biti član i pripadnik VCG i obavljati poslove i zadatke kako to rade profesionalni vojnici.

“Zbog slavne vojničke tradicije koja je iz istorijskih razloga veoma jaka u našoj Crnoj Gori, smatram da današnje mlade generacije ne mogu odabrati časniji poziv od ovog. Smatram takođe da je svaki pojedinac koji ima privilegiju da obuče uniformu Vojske Crne Gore i jednoga dana stane na branik svoje domovine, za svoj životni vijek dosta učinio. Obećavam da VCG i država Crna Gora na nas mogu da računaju kad god je to potrebno”, kazao je Bojović.