Počeli radovi na adaptaciji prostora za Narodnu kuhinju u Nikšiću

“Radovi na adaptaciji prostora uveliko teku. Što se tiče opreme gotovo sve je obezbjeđeno zahvaljujući Opštini Nikšić i privrednicima iz Nikšića, Podgorice i Bara”, kazala je Konstantina Maraš, iz “Izvora života
460 pregleda 0 komentar(a)
Početak radova, Foto: Privatna arhiva
Početak radova, Foto: Privatna arhiva

Narodna kuhinja u Nikšiću, koju otvara NVO „Izvor života“, počeće sa radom 21.jula, a u toku su radovi na rekonstrukciji prostorija zgrade Mjesne zajednice Centar II, u Ulici “Novaka Ramova”. Prostorije je besplatno ustupila Opština Nikšić. Nepovoljne vremenske prilike odgodile su početak rada Narodne kuhinje,

“Radovi na adaptaciji prostora uveliko teku. Što se tiče opreme gotovo sve je obezbjeđeno zahvaljujući Opštini Nikšić i privrednicima iz Nikšića, Podgorice i Bara”, kazala je Konstantina Maraš, iz “Izvora života”.

Kapacitet kuhinje biće do 200 obroka dnevno, a za sada ima prijavljenih oko 110 korisnika. Među prijavljenima ima i kompletnih porodica.

Prema podacima Centra za socijalni rad godišnji iznos materijalnog obezbjeđenja za 2018. godinu iznosio je preko 1,57 miliona eura. Iz sredstava Centra tokom prošle godine isplaćeno je 949 jednokratnih novčanih pomoći i 50 pomoći u hrani. Tokom 2018. godine podnešeno je 345 novih zahtjeva za materijalno obezbjeđenje, od toga je 139 zahtjeva po osnovu ocjene radne sposobnosti.

Opštinska organizacija Crvenog krsta tokom prošle godine pomogla je ukupno 910 porodica: 700 porodica korisnika materijalnog obezbjeđenja, 130 porodica RE populacije i 80 staračkih domaćinstava. Svima je uručena pomoć u hrani i higijeni, a porodicama sa više članova i vaučeri od 50 eura i velike količine polovne odjeće i obuće.

Bonus video: