Kod Ribarevina se u koloni čeka i po sat vremena

Stanje je pogoršano posljednjih dana od kada tim putem u oba pravca prolazi veliki broj turista
3048 pregleda 1 komentar(a)
Kolona vozila u Rakonjama, Foto: Jadranka Ćetković, Jadranka Ćetković
Kolona vozila u Rakonjama, Foto: Jadranka Ćetković, Jadranka Ćetković
Ažurirano: 22.06.2019. 15:59h

Vozači koji prolaze magistralnim putem Bijelo Polje-Ribarevine, ogorčeni su zbog gužvi i dugog čekanja, nekada i po sat vremena, u mjestu Rakonje, gdje su u toku radovi na proširenju tog puta.

Stanje je pogoršano posljednjih dana od kada tim putem u oba pravca prolazi veliki broj turista.

Direkcija za saobraća, u saradnji sa Opštinom započela je početkom aprila realizaciju projekta rekonstrukcije magistralnog od Ribarevina do raskrsnice u Rakonjama.

Rekonstrukcija će, kako je najavljeno iz Direkcije i Bemaxa, firme izvođača, donijeti znatno funkcionalniju magistralu, sa potpunim sadržajima: trotoatima, rigolama, modernom rasvjetom i standardizovanom širinom obje trake.

2,7 miliona eura koštaju radovi na rekonstrukciji magistralnog puta M-21, koji se izvode na osnovu potpisanog ugovora o izvođenju radova između Ministarstva saobraćaja i pomorstva/Direkcije za saobraćaj i firme „Bemax“. Rok za izvršenje radova je 180 dana

Ogorčeni su brojni vozači, naročito taksi prevoznici, čiji putnici iz Kruševa i Ribarevina uglavnom odlaze na zakazane preglede kod ljekara ili do bolnice.

Taksi prevoznik udruženja “Roler” Miodrag Milićević je ispričao da je prije par dana čekao u jednom pravcu prema Ribarevinama 45 minuta.

“Gubim sat vremena dok čekam sa strankom koja kasni za zakazano mjesto, a ne mogu da držim upaljen taksimetar. Tog dana sam i u povratku prema gradu čekao 25 minuta. Primjera radi, ako u 13 časova krenem put Ribarevina, do 14.30 časova, kada mi se završava smjena, više i ne preuzimam stranke”, kazao je Milićević.

Vozači i putnici ističu da bi svima bilo mnogo lakše da su zastoji i duži, samo da se zna i najavi od kada do kada su prekidi.

Iz Direkcije za saobraćaj su “Vijestima” saopštili da izvođač radova ima saglasnost za promjenu režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni uz povremene totalne prekide saobraćaj ne duže od 15 minuta do 1. jula.

“Uprava za saobraćaj će tražiti od Izvođača radova maksimalno poštovanje izdate saglasnosti, te omogućavanje nesmetanog saobraćaja u okvirima uslova koji se javljaju na jednom gradilištu. Ukoliko su se zaista desili duži zastoji vjerovatno su prouzrokovani situacijom na samom gradilištu, te ćemo uraditi sve da se to ne ponavlja”.

Bonus video: