U Nikšiću formiran Centar za obuku nastavnika

Projekat KEY, koji čini konzorcijum od 18 partnerskih institucija, realizuje od decembra 2018. godine i trajaće do novembra 2021.
869 pregleda 0 komentar(a)
Ulaz u fakultet, Foto: Svetlana Mandić
Ulaz u fakultet, Foto: Svetlana Mandić

Na Filozofskom fakultetu u Nikšiću, odlukom Vijeća pomenute visoko-obrazovne jedinice, formiran je Centar za obuku nastavnika kojim će rukovoditi prof. dr Veselin Mićanović. Centar je koji je produkt realizacije ERASMUS+ programa, u okviru KEY (Keep educating yourself) projekta u kojem je Univerzitet Crne Gore, partnerska institucija na projektu.

„U Centri bi se realizovali programi obuke nastavnika/vaspitača akreditovani od strane Zavoda za školstvo, kao i programi aktuelni iz pojedinih vaspitno-obrazovnih područja od značaja za praktičnu djelatnost nastavnika/vaspitača u čijem planiranju i realizaciji učestvuju profesori sa Univerziteta Crne Gore“, navodi se u saopštenju Filozofskog fakulteta.

Projekat KEY, koji čini konzorcijum od 18 partnerskih institucija, realizuje od decembra 2018. godine i trajaće do novembra 2021. Cilj projekta je da se u Srbiji i Crnoj Gori oforme centri za cjeloživotno usavršavanje nastavnika/vaspitača, kao i da ponudi savremene kurseve za njihovo usavršavanje.

„Centri za obuku i stručno usavršavanje nastavnika/vaspitača će imati veliki značaj na razvoj njihove profesije kroz razvoj kompetencija i vještina neophodnih za uspješnu obrazovno-vaspitnu djelatnost u 21. vijeku“, zaključuje se u saopštenju za javnost.

Studenti i profesori sa studijskog programa za Predškolsko vaspitanje i obrazovanje Filozofskog fakulteta su u cilju kreiranja kreativnog prostora za učenje studenata pomenutog studijskog programa, kao i za Centar za obuku vaspitača oslikali su hodnik na pomenutoj visko-obrazovnoj ustanovi, a od jeseni počeće i da oslikavaju učionice.

Bonus video: