Crnogorski Rotarijanci promijenili čelnike

Ukupno 120 Rotarijanaca obilježilo završetak stare i početak Nove Rotarijanske godine.
1844 pregleda 0 komentar(a)
Novi predstavnici crnogorskih Rotari klubova, Foto: Studio Petović
Novi predstavnici crnogorskih Rotari klubova, Foto: Studio Petović

Na prigodnoj svečanosti na Velikom Pijesku, u svim crnogorskim Rotari klubovima obavljena je ceremonija primopredaje predsjedničkih dužnosti.

Ukupno 120 Rotarijanaca su time obilježili završetak stare i početak Nove Rotarijanske godine.

Predsjednik Rotari kluba Bar u 2019/2020. biće Elvir Kalamperović, kome je lentu predala dosadašnja predsjedavajuća Slađana Živanović.

Novi predsjednici Rotari klubova biće Silvana Đurašević u Podgorici, Boris Marđonović u Ulcinju, Ranka Krivokapić u Kotoru, Veliša Stamatović u Budvi, Nebojša Rubežić u Pljevljima i Slavko Vujisić u BijelomPolju.

Dva najstarija Rotari kluba u Crnoj Gori-Podgorica i Budva, imaju i Rotar act podmladak, gdje je takođe obavljena primopredaja predsjedničkih dužnosti. Predsjednica Rotar act kluba Podgorica je Ana Rašović, a Rotaract Budva Saša Šaranović.

Dosadašnja predsjednica Rotari kluba Bar Slađana Živanović uručila je plaketu počasnoj članici kluba, direktorki Radio Bara Vesni Šoškić, a ovo priznanje naknadno će primiti i Milan Čelebić, koji nije mogao biti nacermoniji.

-Shodno našoj osnovnoj misiji-služenju zajednici, Rotari kub Bar je u prethodnih 12 mjeseci za Božić i Novu godinu tradicionalno podijelio paketiće djeci sa posebnim potrebama i iz materijalno ugroženih porodica,Domu zdravlja Bar donirao savremeni šestokanalni uređaj za snimanje srca, a za nabavku namjenskog vozila Udruženju slijepih i slabovidih Bar i Ulcinj dodijelio 2.000 eura. Finansirali smo i rekonstrukciju i potpunoopremanje terena za boćanje Saveza penzionera Bar, a donirali smo i Narodnu kuhinju u Baru u kojoj smo takođe jedan dan, učestvovali u nabavci namirnica, spremanju i podjeli hrane korisnicima-rekla je Živanović.

U program su nastupili Duo Classico u sastavu mr Dina Desančić-violina i prof. Safet Drljan-harmonika, gudački trio "Glamour Strings". Svečanosti su prisustvovali i Rotarijanci iz Srbije, koji su zajedno sa CrnomGorom dio Rotari Distrikta 2483.

Bonus video: