Na svim budvanskim plažama voda prve klase

542 pregleda 2 komentar(a)
Slovenska plaža, Foto: Vuk Lajović
Slovenska plaža, Foto: Vuk Lajović

Morska voda na crnogorskim kupalištima je odličnog kvaliteta, sanitarno je ispravna, te bezbjedna za kupanje i rekreaciju. To je pokazala poslednja analiza kvaliteta morske vode za 100 javnih kupališta, koju je Institut za biologiju mora sproveo u periodu od 18. do 19. juna.

"Na 99 kupališta kvalitet morske vode bio K1 klase, dok je na 1% kupališta bio K2 klase. Ovi rezultati potvrđuju da je morska voda na crnogorskim kupalištima odličnog kvaliteta, odnsono da je sanitarno ispravna, te bezbjedna za kupanje i rekreaciju“, saopštili su iz JP „Morsko dobro“.

Na svih 16 kupališta u opštini Ulcinj voda je bila odličnog kvaliteta K1. Slična situacija je bila i u opštini Bar, gdje je kvalitet vode na svih 13 kupališta bio K1 klase. U opštini Budva, na svim lokacijama sa kojih se radi analiza kvaliteta morske vode za kupanje i rekreaciju voda je takođe bila K1 klase.

Kada je u pitanju Bokokotorski zaliv, u Tivtu je voda bila odličnog kavliteta na svih devet kupališta, a ista situacija je bila i u Kotoru, gdje je kvalitet vode bio K1 klase na svih 15 lokacija uzorkovanja.

Kada je u pitanju kvalitet vode na obali Herceg Novog, analize su pokazale kvalitet K1 na ukupno 20 kupališta, dok je na jednom kupalištu voda bila klase K2.

Bonus video: