U vrtiću u Tuzima od septembra 200 mališana

Šehović je rekao da objekat vrtića ima 11 radnih soba, multifunkcionalni prostor, kuhinju, prostorije za zaposlene kao i ostale prateće sadržaje, dok je šest soba namijenjeno potrebama vrtića, a pet radnih za dio jaslica
990 pregleda 0 komentar(a)
Vrtić u Tuzima, Foto: Ministarstvo prosvjete
Vrtić u Tuzima, Foto: Ministarstvo prosvjete

Vrtić u Tuzima, čija je vrijednost oko 1,7 miliona eura, je završen i on će u septembru primiti više od 200 mališana, najavio je ministar prosvjete Damir Šehović.

On je prilikom obilaska ovog objekta najavio gradnju škole na Karaburškom polju i četiri nova vrtića u Glavnom gradu.

Šehović je rekao da objekat vrtića ima 11 radnih soba, multifunkcionalni prostor, kuhinju, prostorije za zaposlene kao i ostale prateće sadržaje, dok je šest soba namijenjeno potrebama vrtića, a pet radnih za dio jaslica.

Prema njegovim riječima vrtić u Tuzima građen je u okviru projekta sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope (CEB) i dodao da će i četiri vrtića u Glavnom gradu biti građena kroz novi projekat sa tom bankom.

„Sa CEB-om je završen vrtić u Zagoriču, na Starom aerodromu i ovaj ispred koga smo danas u opštini Tuzi, a ove godine kreće i gradnja vrtića u Bloku 6“, istakao je Šehović.

On je najavio da je u pripremi i novi projekat sa CEB-om, u okviru koga će graditi još četiri vrtića u City kvartu, Zlatici, Tuškom putu i Starom aerodromu, čija je vrijednost preko osam miliona eura.

Direktor Uprave javnih radova Rešad Nuhodžić, rekao je da su u toku završni radovi na uređenju terena, montaži namještaja kao i funkcionalne probe na istalacijama, nakon čega će se pristupiti proceduri tehničkog prijema objekta i pribavljanja upotrebne dozvole.

"Dobili smo lijep i funkcionalan objekat na oko 1,4 hiljade metara kvadratnih, izgrađen u ugovorenom roku, uz poštovanje standarda, koji će omogućiti dnevni boravak 200 djece", kazao je Nuhodžić.

Prema njegovim riječima, vrtić u Tuzima je dokaz da građani mogu računati na to da će Vlada Crne Gore nastaviti da stvara uslove za poboljšanje kvaliteta života u svim crnogorskim opštinama.

"Radove na vrtiću je izvodila kompanija EUROZOX", dodao je Nuhodžić.

Predsjednik opštine Tuzi Nik Đeljošaj, istakao je dobru saradnju sa Ministarstvom prosvjete i dodao da će opština do septembra završiti sve radove na pristupnoj saobraćajnici.

“Nastavićemo saradnju sa Ministarstvom i na izgradnji škole na Karabuškom polju. Zahvalni smo na partnerskom odnosu Ministarstva i Vlade kada je riječ o ovakovom projektu, u sada najmlađoj opštini Tuzi“, dodao je Đeljošaj.

Tokom obilaska Šehović je podsjetio i na druge projekte u Tuzima.

On je naveo da je u saradnji sa Turskom razvojnom agencijom (TIKA) urađena je rekonstrukcija sale gimnazije u Tuzima „25. maj“, čija je vrijednosti oko 110 hiljada eura, kao i rekonstrukcija u osnovnoj školi „29. novembar“ u Dinoši, vrijednosti preko 100 hiljada eura.

„U Kapitalnom budžetu predviđena su sredstva za školu na Karabuškom polju koja će realizovati sa Evropskom investicionom bankom i očekuje se rješavanje pitanja eksproprijacije“ zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: