Vodna škola izviđača u Baru

Potpredsjednica Opštine Bar Tanja Spičanović je na otvaranju pozdravila učesnike i poželjela im da stečena znanja primjenjuju u svojim jedinicama, dodajući da su mladi neiscrpni potencijal svake zemlje
240 pregleda 0 komentar(a)
Izviđači sa vatrogascima, Foto: Radomir Petrić
Izviđači sa vatrogascima, Foto: Radomir Petrić

Barski izviđački odred "24. novembar" i Savez izviđača Crne Gore počeli su Izviđačku vodnu školu u kasarni "Pero Ćetković" koja je okupila više od 30 izviđača iz cijele Crne Gore i učesnika projekta Građanske alijanse. Izviđači uče orjentaciju, topografiju, čvorologiju, principe timskog rada, motivacije, liderstva i komunikacije, a upoznaju se i sa radom Uprave policije, Doma zdravlja i barske Službe zaštite i spasavanja.

Potpredsjednica Opštine Bar Tanja Spičanović je na otvaranju pozdravila učesnike i poželjela im da stečena znanja primjenjuju u svojim jedinicama, dodajući da su mladi neiscrpni potencijal svake zemlje.

Ističući da se ova škola realizuje u sklopu projekta “Volonteri u zajednici” koji je podržala Opština Bar, starješina Odreda Miodrag Tanjo Masoničić rekao je “Vijestima” da su polaznici upoznati sa vodnim sistemom i sa krovnim svjetskim izviđačkim organizacijama-WOSM i WAGGGS.

"U Službi zaštite i spasavanja polaznicma je kroz pokaznu vježbu predstavljena kompletna oprema kojom raspolažu, a u JZUDom zdravlja Bar dobili su važne lekcije iz polja zdravlja i zdravstvene zaštite, saznali kako funkcioniše Hemijsko epidemiološka služba i kako se rade različite analize", kazao je Masoničić.

On je zahvalio Ministarstvu odbrane Crne Gore i ministru Predragu Boškoviću na ustupljenom prostoru kasarne za izvoođenje obuke.

Bonus video: