SMŠ “Ivan Goran Kovačić”: Upisani svi đaci koji su konkurisali

Od 306 učenika koji su ove godine završili osnovnu školu , za upis u srednju školu konkurisala 232 učenika I svi su upisani
1016 pregleda 0 komentar(a)
Srednja škola u Novom, Foto: Slavica Kosić
Srednja škola u Novom, Foto: Slavica Kosić

U Srednjoj mješovitoj školi (SMŠ) „Ivan Goran Kovačić“ u prvi razred upisana su 232 učenika.

“Upisali smo dva odjeljenja Gimnazije, 56 učenika, troje je bilo ispod crte i jedan učenik koji nije zadovoljio propisane uslove Ministarstva prosvjete a to je 60 bodova pri upisu. Popunjena su sva mjesta u odjeljenju za Turističkog tehničara, a za Ekonomskog tehničara upisano je 27 učenika, ostalo je jedno slobodno mjesto. Nema slobodnog mjesta ni u odjeljenju za Građevinskog tehničara za visokogradnju, a njih 28, od ove godine, učiće po modularizovanom programu. Dva mjesta preostala su za naredni upisni rok u odjeljenju Fizioterapeutskog tehničara gdje je sada 26 učenika. Za Filološku gimnaziju prijavio se samo jedan učenik koji je tokom trajanja konkursa promjenio interesovanje i upisao Opštu gimnaziju”, naveo je direktor gimnazije Momir Dragićević.

Malo interesovanje bilo je za obrazovni profil restorater( konobar 1v stepena) prijavio se samo jedan svršeni osmoškolac, a za obrazovni profil gastronom njih 11učenika.

Za zanimanje prodavač opredjelilo se 10 učenika, ostalo je 18 slobodnih mjesta. Biće formirano I kombinovano odjeljenje u kome će se obrazovati 14 budućih kuvara i 13 konobara. Za zanimanje frizer odlučilo 15 učenika

Od 306 učenika koji su ove godine završili osnovnu školu , za upis u srednju školu konkurisala 232 učenika I svi su upisani. Konkursom je bilo predviđeno 336 upisnih mjesta u SMŠ „Ivan Goran Kovačić“.

Bonus video: