„Snajper” upucao više od 300.000 eura

Vrhovni sud je presudio u korist kluba, nakon što su Osnovni i Viši odbacili tužbu za nadoknadu štete
547 pregleda 0 komentar(a)
snajperista (novine), Foto: Volnosc24
snajperista (novine), Foto: Volnosc24
Ažurirano: 16.03.2018. 20:18h

Streljački klub “Snajper” naplatio je od Opštine Budva više od 300.000 eura na ime štete pričinjene raskidom ugovora o zakupu opštinske zemlje u selu Kuljače iznad Miločera.

“Vijestima” je potvrđeno da je iznos naplaćen prije nekoliko dana nakon presude Vrhovnog suda kome se žalio klub, čiji je jedan od osnivača Vojo Kuljača, bliski rođak nekadašnjeg gradonačelnika Budve Rajka Kuljače.

Vrhovni sud je presudio u korist kluba, nakon što su Osnovni i Viši odbacili tužbu za nadoknadu štete.

Utvrđeno je da ima osnova da se nadoknadi novac koji je klub uložio u opremanje opštinske zemlje, za koju se kasnije utvrdilo da je vlasništvo porodice Vojnić.

To je jedan od slučajeva naplate štete na osnovu ugovora koje je bivša vlast DPS-a zaključivala sa brojnim firmama i sportskim klubovima.

“Vijestima” je u lokalnoj upravi rečeno da će u konsultaciji sa advokatima, pravdu potražiti pred drugim sudskim instancama nakon presude Vrhovnog suda.

Prema izvještaju Sekretarijata za zaštitu imovine od prošle godine, streljački klub “Snajper” je tražio da sud donese presudu kojom se utvrđuje da je raskinut ugovor o zakupu zemljišta od 28. jula 2010. i da obaveže Opštinu Budva da isplati štetu u iznosu od 222.230,29 eura.

U taj iznos nije uračunata i kamata za proteklih osam godina...

Kako je “Vijestima“ pojašnjeno u Opštini, riječ je o sudskom procesu koji je streljački klub pokrenuo nakon što je utvrđeno da im je Opština u zakup dala parcelu koja nije u njihovom vlasništvu.

Navodno, klub je počeo sa uređenjem zemljišta, izradio je idejni projekat za gradnju streljačkog centra, ali je porodica Vojnić na sudu pravosnažno dobila da je riječ o njihovom a ne opštinskom zemljištu.

Potom je klub zatražio raskid ugovora i isplatu uloženog novca.

Na sjatu streljačkog kluba piše da je osnovan u martu 2009. u Budvi.

Kao osnivčani u Centralnom registru navode se ruski državljani Igor Brusjanin, Denis Prokhorov, Sergej Trinev, Denis Bogorodetski i Budvanin Vojo Kuljača.

Osnivači sebe opisuju kao ljude poznate iz sportske streljačke zajednice, među kojima su sportisti međunarodnog nivoa, uključujući prvake Evrope, treneri koji su u nekada bili na čelu reprezentacija, prvoklasni oružari, inženjeri, tehnolozi streljačkih objekata, članovi međunarodnog sudskog vjeća...

Cilj i danas registrovanog kluba je popularizacija svih oblika streljačkog sporta, održavanje sportskih takmičenja i stvaranje ekipe za dostojno predstavljanje Crne Gore na međunarodnoj sportskoj sceni.

Navode da im je cilj bio i da izgrade prvi streljački kompleks u Crnoj Gori.

Projekat je urađen još 2010. godine, a predviđna je gradnju kompleksa na gotovo 18.000 kvadrata.

Bonus video: