Dvodnevni seminar o pravima OSI i pravilnom ophođenju prema njima

Prema riječima direktorice Udruženja, Miluše Žugić prezentovani su rezultati istraživanja o položaju OSI u Nikšiću
284 pregleda 0 komentar(a)
“Zajedno do boljeg statusa lica sa invaliditetom”, Foto: Svetlana Mandić
“Zajedno do boljeg statusa lica sa invaliditetom”, Foto: Svetlana Mandić

Udruženje za pomoć licima ometenim u psihofizičkom razvoju Nikšić organizovalo je dvodnevni seminar za predstavnike 15 lokalnih institucija i nevladinih organizacija o pravima osoba sa invaliditetom (OSI) i pravilnom ophođenju prema njima.

Seminar je dio sedmomjesečnog projekta “Zajedno do boljeg statusa lica sa invaliditetom”, čija je vrijednost oko 17 hiljada eura, a 82 odsto sredstava finansira Ministarstvo za ljudska i manjinska prava.

Prema riječima direktorice Udruženja, Miluše Žugić prezentovani su rezultati istraživanja o položaju OSI u Nikšiću.

“Istraživanje smo sproveli sa četiri fokus grupe – osobe sa invaliditetom, njihove roditelje, nevladine organizacije i institucije. Anketirali smo i preko 100 građana, a upitnik je popunilo oko 50 osoba sa invaliditetom iz Nikšića, a sve u cilju da dobijemo pravu sliku kakav je položaj osoba sa invaliditetom”, kazala je Žugić.

Cilj projekta, koji se završava krajem jula, je poboljšanje položaja osoba sa invaliditetom, a Udruženje je štampalo i brošuru koja sadrži informacije o pomenutom istraživanju, pravima OSI, kao i pravila bontona. Brošura i rezultati istraživanja biće predstavljeni narednog mjeseca.

Bonus video: