Ulcinjanin dobio sudske troškove poslije 25 godina

"Ovo je ono što kažu da je pravda spora ali dostižna” kazao je “Vijestima” Stojanović
2905 pregleda 2 komentar(a)
Osnovni sud u Ulcinju, Foto: Samir Adrović
Osnovni sud u Ulcinju, Foto: Samir Adrović

Nakon 25 godina od početka suđenja i 16 od pravosnažne presude Višeg suda, Ulcinjaninu Miloradu Batu Stojanoviću, prije dva dana uručeno je rješenje koje obavezuje Javnu veterinarsku ustanovu iz Podgorice da mu nadoknadi sudske troškove u iznosu od 2.450 eura.

Stojanović je bio ne malo iznenađen kada je pročitao o čemu se radi.

“Morao sam da popijem čašu vode. Za mene to bio već davno završen i zaboravljen spor i ni na kraj pameti mi nije bilo da ovo mogu da očekuje. Ali ovo je ono što kažu da je pravda spora ali dostižna” kazao je “Vijestima” Stojanović.

Nepravosnažno rješenje, prije par mjeseci, donio je sudija Pero Lukić. U obrazloženju, on navodi da je pred ulcinjskim sudom 1994. godine vođen spor po tužbi Stojanovića protiv Javne veterinarske ustanove „radi utvrđenja i predaje nepokretnosti“. Postupak je pravosnažno okončan 2003, a presuda u dijelu troškova postupka, ukinuta godinu ranije.

Budući da je tužilac, piše u obrazloženju, uspio u sporu, sud je obavezao tuženu da tužiocu naknadi troškove postupka. Ti troškovi se odnose na ime sastava tužbe advokata u iznosu od 100 eura, za njegov pristup na 19 održanih ročišta od po 100 eura i na ime pristupa na devet odloženih ročišta, po 50 eura.

Bonus video: