Realizovan projekat Signalizacije i obilježavanja važnih građevina u Starom gradu u Budvi

Turisti koji posjete Budvu će se sada na lakši načinu poznavati sa kulturno-iskorijskim vrijednostima Starog grada, a projekat je od izuzetnog značaja i za njegov vizuelni identitet
563 pregleda 1 komentar(a)
Detalj iz Budve, Foto: Vuk Lajović
Detalj iz Budve, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 28.06.2019. 14:49h

Turistička organizacija opštine Budva je u saradnji sa JU “Muzeji i galerije Budve” realizovala projekat Signalizacije i obilježavanja važnih građevina u Starom gradu i postavila moderne banere na 18 važnih građevina i trgova unutar istog. Projektom je obuhvaćena signalizacija, dvojezično obilježavanje, sledećih građevina i trgova u Starom gradu: Trg pjesnika, Trg od soli, Vrata od Pizane, Citadela, Biskupski dvor, Trg palmi, Velja vrata, Gvozdena vrata, Muzej grada Budve, Vrata Pizanela, Bedemi Starog grada, Kula Gradenigo, Moderna galerija “Jovo Ivanović”, SD “Stefan Mitrov Ljubiša”, Gradski arhiv, Pjaceta kod kuće Čekrdekovića, Kula Brijeg od Budve i Piskara.

Turisti koji posjete Budvu će se sada na lakši načinu poznavati sa kulturno-iskorijskim vrijednostima Starog grada, a projekat je od izuzetnog značaja i za njegov vizuelni identitet. Stari grad Budva, jedno od najstarijih naselja na Jadranu, prema istorijskim izvorima poznato je prije više od dvije i po hiljade godina, najznačajniji je dio budvanske rivijere. Pored neprocjenjive kulturno-istorijske vrijednosti, građevina, muzeja, bedema, tvrđava i crkava, svaki diograda nudi mogućnost za kulturne programe, a svaki njegov trg je prirodna pozornica. Projekat Signalizacije i obilježavanja građevina u Staromgradu jedan je od mnogih lijepih projekata koje Turistička organizacija opštine Budva realizuje ili podržava, a koji doprinose unaprijeđenju i poboljšanju turističke ponude grada.

Bonus video: