Podgorica: Puno posla za vatrogasce zbog piromana

Od 29.juna u 19 časova do danas u 15 sati vatrogasci su imali devet intervencija, od toga osam na gašenju požara na otvorenim prostorima na kojima je uglavnom gorjela trava i nisko rastinje
2861 pregleda 0 komentar(a)
Najveći požar nastao je između naselja Ponari i Lekići, Foto: Služba zaštite i spašavanja Glavnog grada
Najveći požar nastao je između naselja Ponari i Lekići, Foto: Služba zaštite i spašavanja Glavnog grada
Ažurirano: 30.06.2019. 17:42h

Iz Službe zaštite i spasavanja Glavnog grada je saopšteno da su velikim naporom sinoć ugasili požar između Ponara i Lekića, koji je po svemu sudeći namjerno izazvan.

“S obzirom da je bio jak vjetar vatra se brzo širila, a požar je ugašen oko ponoći. Na lice mjesta utvrđeno je da je požar nastao 50 metara od puta ka brdu i po svemu sudeći izazvan je sa namjerom, o čemu je obaviještena policija i biće pokrenuta procedura protiv NN lica”, navode iz Službe zaštite.

Istakli su da se na toj lokaciji požari izazivaju godinama sa posljedicama širenja na više sela u tom rejonu u kojima biva ugrožena životna sredina i više desetina objekata.

“U toku današnjeg dana došlo je do požara u naselju Gorica u Atinskoj ulici koji je izazvao nemir kod građana iz ovog naselja pa je na lice mjesta upućena i Komunalna policija koja će preduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti kao i aktivnosti na utvrđivanju identiteta vlasnika parcele i lica koja su izazvala pomenuti požar”, naveli su iz te Službe.

Istakli su da će Služba zaštite i spašavanja i ubuduće u saradnji sa Upravom policije, gradskim službama, tužilaštvom i ostalim nadležnim organima nastaviti sa procesuiranjem u svim onim slučajevima kada se utvrdi da je požar na neko lokaciji nastao namjerom.

“Za ove potrebe vrši se svakodnevno osmatranje teritorije dronom, a svi podaci i fotografije, kao i snimci biće ustupljeni nadležim organima u procesu postupanja po prijavama”.

Prethodnih dana, navode da su imali preventivne obilaske tokom kojih su uočili određene nedostatke koje će nastojati da u saradnji sa gradskim službama uklone u narednih par dana, kako bi se eliminisala svaka mogućnost nastanka požara i nekontrolisanog širenja.

“Na brdu Gorica uradili smo krčenje i uklanjanje biljnog otpada na nekim od kritičnih lokacija”.

Od 29.juna u 19 časova do danas u 15 sati vatrogasci su imali devet intervencija, od toga osam na gašenju požara na otvorenim prostorima na kojima je uglavnom gorjela trava i nisko rastinje.

Bonus video: