URA: Prigradska mjesta u Nikšiću zatrpana smećem, mnoga nemaju ni kontejnere

"Neophodno je pronaći mjesto za odlaganje otpada, postaviti kontejnere tamo đe ih nema, a komunalna policija bi trebala da izađe iz centra i da počne da kažnjava neodgovorne pojedince"
549 pregleda 0 komentar(a)
Jedna od deponija u Nikšiću, Foto: Građanski pokret URA
Jedna od deponija u Nikšiću, Foto: Građanski pokret URA

Ekološko stanje u Nikšiću je katastrofalno i hitno je potrebno preduzeti određene mjere kako bi se zaštitila životna sredina kao i zdravlje ljudi od eventualnih zaraza i epidemija, poručio je potpredsjednik odbora URA u Nikšiću Goran Šućur.

On kaže da zabrinjavajuća ekološka situacija u Nikšiću, "ne dotiče nadležne lokalne organe", koji, kako ističe, prioritet komunalnih poslova vide u pisanju parking kazni i progonu vlasnika ugostiteljskih objekata.

"Komunalna policija je za period od 6 mjeseci napisala preko 800 prekršajnih naloga, a od toga nula za odlaganje otpada na nepropisanim mjestima. Valjda kako bi se stvorio privid uređenosti, vlast u gradu populističkom metodom i marketinškim trikovima želi da prikrije svoju nesposbnost u rješavanju prirotetnog problema. Umjesto da odgovorni budi smijenjeni, lokalna samouprava od njih pravi medijske zvijezde", poručuje Šućur.

Tvrdi da u Nikšiću imaju veliki broj divljih deponija, a da većina prigradskih naselja nema kontejnere za odlaganje otpada.

"U Nikšiću nelegalne deponije niču kao pečurke, prigradska mjesta su zatrpana smećem a mnoga nemaju ni kontejnere dok je lokalna vlast gluva i slijepa. Za rješavanje ovog problema neophodna je prije svega dobra volja nadležnih da nešto urade. Tako bi se mogao za kratak period riješiti ovaj decenijski problem. Prije svega neophodno je pronaći mjesto za odlaganje otpada, postaviti kontejnere tamo đe ih nema, a komunalna policija bi trebala da izađe iz centra i da počne da kažnjava neodgovorne pojedince. Na kraju kad se sve sumira, najveću odgovornost u rješavanju ovog problema imaju nadležne službe koje između ostalog primaju plate da grad bude čist i da se svakom građainu omogući infrastruktura za odlaganje otpada”, ističe Šućur.

Galerija

Bonus video: