Bogdanović najavio novu zgradu Centra za kulturu u Beranama

Bogdanović je boravio danas u Beranama gdje je otvorio Ljetnju školu za mlade dipolomate Gavro Vuković, a potom održao višesatni sastanak sa gradonačelnikom Dragoslavom Šćekićem i kulturnim poslenicima iz ovog grada
1151 pregleda 1 komentar(a)
Šćekić i Bogdanović, Foto: Tufik Softić
Šćekić i Bogdanović, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 01.07.2019. 18:15h

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović najavio je da će u Beranama biti izgrađena nova zgrada Centra za kulturu i podržani brojni drugi kulturni projekti u ovoj opštini.

Bogdanović je boravio danas u Beranama gdje je otvorio Ljetnju školu za mlade dipolomate Gavro Vuković, a potom održao višesatni sastanak sa gradonačelnikom Dragoslavom Šćekićem i kulturnim poslenicima iz ovog grada.

Nakon sastanka on i predsjednik opštine su obišli Polimski muzej, gdje su se sreli sa novinarima i dali kratke izjave.

"Čim Opština Berane uradi projektni zadatak, mi ćemo krenuti u posao, i nadam se da će do polovine sljedeće godine biti urađena projektna dokumentacija, a onda ulazimo u realizaciju projekta izgradnje novog Centra za kulturu", obećao je Bogdanović.

Predsjednik opštine je dodao da je dogovoreno i uređenje spomen kompleksa na Jasikovcu i njegova bolja valorizacija.

"Taj spomen kompleks je umjetničko djelo velikog arhitekte Bogdana Bogdanovića , koji se izučava na svjetskim univerzitetima, i mi smo dužni da se sa posebnom pažnjom odnosimo prema njegovom djelu u Beranama. Kompleks će biti bolje uređen i valorizovan", rekao je Šćekić.

On je kazao da je svaka podrška ministarstava za Berane i za sjever Crne Gore dobrodošla.

Ministar kulture je danas prvi put posjetio Berane, a otvaranjem Ljetnje škole za mlade diplomate zvanično je počela i manifestacija Beransko kulturno ljeto, koja će trajati do početka avgusta.

Bonus video: