Filipović i Volkov sa Mišnićem obišli polaznike Ljetnjeg vojnog kampa na Štitarici

Ljetnji vojni kamp za mlade okupio je ove godine 48 srednjoškolaca i srednjoškolki koji imaju priliku da se oprobaju u vojničkom pozivu u jedinicama VCG u Kolašinu, Pljevljima i, po prvi put, u Tivtu
943 pregleda 0 komentar(a)
Ljetnji vojni kamp, Foto: Ministarstvo odbrane
Ljetnji vojni kamp, Foto: Ministarstvo odbrane

Državni sekretar Slobodan Filipović i direktor Direktorata za ljudske resurse Mihailo Volkov, posjetili su danas, sa predsjednikom opštine Mojkovac, Rankom Mišnićem Ljetnji vojni kamp za mlade na Štitarici, gdje se trenutno realizuju aktivnosti ishrane i preživljavanja u prirodi.

Filipović je istakao da Ministarstvo odbrane posljednjih godina intenzivno radi na popularizaciji vojnog poziva što, kako je dodao, daje značajne rezultate

“O tome najbolje govori podatak da ćemo realizacijom posljednjeg konkursa, za 80 vojnika po ugovoru, vojsku podmladiti za ukupno 300 novih vojnika u posljednje dvije godine”.

Ljetnji vojni kamp, koji se realizuje po četvrti put, veoma je značajan za popularizaciju vojnog poziva, a predstavlja veliko iskustvo za srednjoškolce. “Djeca na Ljetnjem vojnom kampu uče nešto što ne bi imala priliku da nauče u redovnim dnevnim i školskim aktivnostima. Sa našim oficirima prolaze različite obuke, kroz zajednička iskustva uče da budu dobri i kvalitetni ljudi, te da služe državi Crnoj Gori i društvu,” kazao je Filipović.

Ljetnji vojni kamp za mlade okupio je ove godine 48 srednjoškolaca i srednjoškolki koji imaju priliku da se oprobaju u vojničkom pozivu u jedinicama VCG u Kolašinu, Pljevljima i, po prvi put, u Tivtu. Pored mladih iz Crne Gore na kampu učestvuje i sedam srednjoškolaca iz Republike Sjeverne Makedonije. Programom kampa predviđena je realizacija sanitetske obuke, topografija i takmičenje u orijentiringu, logorovanje, ishrana i preživljavanje u prirodi, alpinistička obukai druge aktivnosti.

Bonus video: