Arsić: Poboljšali smo rad preduzeća i urednost grada

885 pregleda 0 komentar(a)
Sa današnje konferncije, Foto: Slavica Kosić
Sa današnje konferncije, Foto: Slavica Kosić

Preduzeće Čistoća u njihovom voznom parku ima 18 kamiona i automobila čija je starost 16 godina. Novi menadžment je za godinu dana nabavio devet novih vozila od kojih je šest kamiona, čime je znatno unaprijeđen rad tog preduzeća, kazao je direktor Vladimira Arsića na današnjoj konferenciji za novinare u Servisnoj zoni u Igalu.

“U protekloj godini nabavili smo devet vozila, šest kamiona sa ovim poslednjim sa ABL kontejnerima koji su stigli ovih dana, jednu čistilicu i dva putnička automobila u ukupnoj vrijednosti 300 hiljada eura. Sa ovih pet kontejnera i kamionom koji je stigao u reciklažni centar eliminisali smo “najbolniju” tačku funkcionisanja ovog preduzeća u pretovarnoj stanici reciklažnog centra u Meljinama”, kazao je Arsić.

On je istakao da sve više privrednika koji su prepoznali rad preduzeća i potrebu za poboljšanjem poslovanja i uslova čistoće u gradu. Jedan od donatora je firma No Mi koja je obezbjedila novi kamion ćime će biti poboljšano funkcionisanje u pretovarnoj stanici reciklažnog centra u Meljinama. Vlasnik firme No Mi Bojan Gušić kazao je da mu je zadovoljstvo što su u prilici da pomognu gradu, a da su donirali i terensko vozilo Službi zaštite i spasavanja.

Potpredsjednik opštine Miloš Konjević je istakao da je novi menadžment Čistoće uradio dosta i da grad spremno ulazi u sezonu. Podsjetio je i da je opština pomogla da Komunalno stambeno obnovi vozni park i da radnici dobiju krov nad glavom u Servisnoj zoni i istakao da će nastaviti da pomažu rad sva tri opštinska komunalna preduzeća. On je zahvalio i svim donatorima.

Arsić je kazao da je najveći problem loklane uprave i preduzeća Čistoća obezbjeđivanje građevinske dozvole za novu sanitarnu deponiju.

Podsjećamo da se odlukom o određivanju lokacije za privremeno skladištenje komunalnog otpada i Odlukom o određivanju lokacije za odlaganje neopasnog i građevinskog otpada, sadašnje smetlište Tisove grede, može se koristiti do prvog januara 2020. godine. U lokalnoj upravi su uvjereni da državna vlast opstruira rješenje za sanitarnu deponiju za najveću bokeljsku opštinu.

Prije pet godina urađen je glavni projekat za novu sanitarnu deponiju Duboki do, a građevinska dozvola izdata je prije tri godine. Na nju su se žalili iz Opštine Kotor i mjesne zajednice Morinj, zbog navodnog uticaja buduće deponije na morinjski sliv, zbog čega je građevinska dozvola poništena.

Ako ne dobiju dozvolu za gradnju nove deponije hercegnovska Čistoća će sav otpad morati da voze za Bar.

“Sa postojećom mehanizacijom to će biti poprilično teško”, kazao je Arsić.

Ovih dana u Čistoći prikupljaju dnevno oko 90 tona otpada što je ista količina kao lani u špicu sezone.

Bonus video: