Demokrate Bar: Na svim kupalištima na primorju vlada haos

" Istina, u Ugovoru o zakupu plaža koji potpisuje Morsko dobro i zakupac konkretne plaže pojedinačno je provučena (u zagradi) neprecizna rečenica da su zakupci dužni da na info tablama postave radno vrijeme, a ujedno i informaciju da se mobilijar ne naplaćuje nakon 17h. Ostaje da se vidi u kojoj mjeri će se ova obaveza zakupaca i poštovati posebno ako se uzme u obzir da je okarakterisana kao lakša povreda ugovorne obaveze"
3714 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Demokrate
Ilustracija, Foto: Demokrate

Barski odbor Demokrata saopštio je da na svim kupalištima u Crnoj Gori vlada haos.

"Da kod vladajućih struktura u Crnoj Gori ne postoji ni zrno odgovornosti, odavno je poznata činjenica. Ovo naročito važi za dugogodišnje funkcionere aktuelne vlasti, konkretnije - direktore javnih preduzeća koji godinama javnost obmanjuju svojim utopijskim, nerealnim, a često i neistinitim izjavama. Tako je i u slučaju Predraga Jelušića, višegodišnjeg direktora Javnog preduzeća za upravljanje Morskim dobrom, koji je prije samo nekoliko mjeseci javnosti predstavio niz novina iz novog Pravilnika o bližim uslovima u pogledu uređenosti i opremljenosti, vrstama i uslovima korišćenja kupališta na moru, od kojih, kako sada vidimo, mnoge ne postoje, a druge utopijske će vjerovatno biti nemoguće sprovesti u praksi, jer se, prije svega, ne vežu ni za Zakon, ali ni za niže odluke odnosno pravilnike nadležnih organa", saopštile su barske Demokrate.

Barski odbor Demokrata dodaje da saopštenje Uprave za inspekcijske poslove, u kojem oni citirajući gore pomenuti Pravilnik navode da se sa njime nije preciziralo vrijeme naplate usluga plažnog mobilijara, već da je zakupac u obavezi da sam odredi vrijeme naplate i isto istakne na informativnoj tabli na kupalištu jasno demantuje tvrdnje Jelušića.

"Time, izjava direktora JP Morsko dobro, koju su prenijeli svi mediji u Crnoj Gori ali i regionu kao eksluzivu, da je ove godine Zakonom odnosno novim Pravilnikom propisano da je plažni mobilijar nakon 17h na crnogorskim plažama potpuno besplatan, pada u vodu. Istina, u Ugovoru o zakupu plaža koji potpisuje Morsko dobro i zakupac konkretne plaže pojedinačno je provučena (u zagradi) neprecizna rečenica da su zakupci dužni da na info tablama postave radno vrijeme, a ujedno i informaciju da se mobilijar ne naplaćuje nakon 17h. Ostaje da se vidi u kojoj mjeri će se ova obaveza zakupaca i poštovati posebno ako se uzme u obzir da je okarakterisana kao lakša povreda ugovorne obaveze. Ovo naročito nakon saopštenja uprave za inspekcijske poslove, kojim zainteresovanoj javnosti potvrđuju da nijednim Zakonom odnosno Pravilnikom nije propisano ono što su u Morskom dobru istakli prije nekoliko mjeseci. I ne samo to. Direktor JP Morsko dobro u istoj izjavi naveo je da će od ove godine postojati „pravilo da se na kupalištima neće kao ranije šareniti reklamni suncobrani“. Čitanjem odredbi Pravilnika jasno je da ni ova izjava „ne pije vodu“, jer je Pravilnikom i članom 9 ova odredba odnosno njena primjena isključena sve do 1. januara 2020. godine", saopšteno je.

Barske Demokrate dodaju da je ovo samo "nastavak sveopšteg haosa koji ove godine vlada na svim kupalištima na crnogorskom primorju, a koji su izazvali upravo nadležni organi, oprečnim stavovima, različitim tumačenjima i neopreznim izjavama, kojim su građane Crne Gore, ali i regiona doveli u apsolutnu zabludu."

"Političko „šamaranje“ direktora JP Morsko dobro odnosno demantovanje njegovih tvrdnji, i to od strane PR službe Uprave za inspekcijske poslove, a ovih dana i od strane zakupaca plaža na našem primorju koji uredno naplaćuju plažni mobilijar i nakon 17h, u biti pokazuje svu nemoć jednog višegodišnjeg partijskog poslušnika, istovremeno direktnog krivca za sveopšti haos, koji, kako već rekosmo, trenutno vlada na crnogorskoj obali, a koji šteti svima, kako turistima, tako i zakupcima, ali i nadležnim institucijama odnosno državi i njenom turističkom renomeu", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: